Zaakvoerster van All-4-kids Nathalie De Jaeghere met haar oudste dochter Caithlyn De Clerck (12).© Joren De Weerdt

Leerkracht opent tweedehandswinkel met baby- en kinderspullen: “Kinderen altijd geleerd om blij te zijn met tweedehands”

Heist-op-den-Berg -

Is je kleuter alweer uit zijn of haar kleding gegroeid? Heb je nog wat voordelige babyspullen nodig? Of zoek je een leuk gezelschapsspel om thuis met je jonge tieners te spelen? Dan kun je terecht bij All-4-kids in Pijpelheide (Heist-op-den-Berg). Leerkracht Nathalie De Jaeghere (35) runt het tweedehandswinkeltje in baby- en kinderspullen als bijberoep.

Kristof Van Rompaey

Vorig jaar verhuisde Nathalie met haar gezin naar het voormalig pand van KBC op de Schrieksesteenweg. De kantoren richtte ze in als tweedehandszaak. De winkel combineert ze met haar job als leerkracht bij een leefschool in de buurt. “Het is een uit de hand gelopen hobby”, zegt ze. “We zijn een samengesteld gezin met vier kinderen. Voor hen en voor mezelf zocht ik altijd al leuke tweedehandskleding. Het leven is sowieso duur en bovendien geeft hergebruik een leuk gevoel.”

Toch merkt Nathalie dat er ook nog wel een zekere gêne bestaat over tweedehandskleding. Met haar zaak wil ze die vooroordelen mee de wereld uit helpen. “Er zijn meer dan spullen genoeg op de wereld, dus ook tweedehands vind je heel verzorgde dingen”, zegt ze. “Soms komt kleding hier bijna nieuw aan. Zaken met gaatjes erin of vlekjes erop gaan naar de gratis hoek of naar het Mamadepot in Begijnendijk. Het prijsverschil loont zeker de moeite om eerst eens hier te komen kijken. Stilaan wil ik dat bewustzijn nog laten groeien.”

De winkel wordt al stilaan te klein. Daarom gaat Nathalie uitbreiden in een deel van haar garage.© Joren De Weerdt

Nadat je spullen hebt binnengebracht bij All-4-kids, kleeft Nathalie er een verkoopsprijs op. De opbrengst wordt gelijk verdeeld tussen haar en de eigenaar. “Er kruipt behoorlijk wat tijd in het zoeken naar de juiste prijzen”, zegt ze. “Na mijn opzoekingswerk stuur ik de eigenaars een bestand door met de bedragen die ik in gedachten heb. Pas als ze akkoord gaan, komen de spullen in de winkel. Kleding die je brengt, moet wel netjes gewassen zijn, maar hoeft niet gesorteerd te zijn. Alles mag dus door elkaar gebracht worden.”

Doorgroeien

Naast kleding vind je in de zaak ook accessoires zoals kinderbadjes, autostoelen, schoolgerief, gezelschapsspellen en speelgoed. Omdat de gebrachte spullen er intussen bijna niet meer bij kunnen, gaat Nathalie uitbreiden naar een deel van de garage. “Ik werk trouwens ook op vraag”, zegt ze. “Als iemand iets specifiek zoekt, dan lanceer ik een online oproep en vraag ik om de spullen hier zo snel mogelijk binnen te brengen.”

Ook gezelschapsspellen en speelgoed horen bij het aanbod.© Joren De Weerdt

Op termijn wil Nathalie graag doorgroeien met haar zaak, om als het kan ooit te verhuizen naar een centraler pand. “Door mijn job als leerkacht zijn de openingstijden nu beperkt”, zegt ze. “De combinatie is ook behoorlijk zwaar. Liefst zou ik altijd opendoen, maar zo ver sta ik voorlopig nog niet. Op termijn zou ik er graag kleding voor volwassenen willen bijnemen, zowel voor vrouwen als voor mannen. Terwijl ik voor mezelf altijd leuke tweedehandsspullen vind, vind ik die voor mijn man veel minder vlot. Daar is dus zeker nog wel een markt voor.”

Duurzame Heistenaars

Voor de kinderen van het gezin is de winkel in huis een feest. “Ik heb hen altijd geleerd om blij te zijn met tweedehandsspullen”, zegt Nathalie. “Het deert hen niet dat ze een broek dragen die van iemand anders is geweest. De spelletjes die worden binnengebracht, testen we altijd eerst met ons gezin om te zien of ze compleet zijn. Als we ze echt heel leuk vinden, kopen we ze zelf. Anders zetten we ze in de winkel om er anderen gelukkig mee te maken.”

Het label van de Duurzame Heistenaars prijkt in de winkel.© Joren De Weerdt

De zaak is open op woensdag van 14 tot 18u, op zaterdag van 10 tot 18u en op zondag van 9.30u tot 12.30u. Op andere dagen kun je er na 17u terecht op afspraak. Tijdens de schoolvakanties zijn de openingstijden uitgebreider. Via sociale media deelt Nathalie geregeld nieuws over de zaak. Je vindt All-4-kids ook terug op de website van Duurzame Heistenaars.

Facebook: All-4-kids, dejaeghere_nathalie@hotmail.com, 0471.68.45.14

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen