© RR

Inge Sleegers schrijft tweeluik over maatschappijkritische thema’s: “In het laatste deel wil ik de kracht van mensen benadrukken”

Hove -

Een jaar nadat ze Wereld Zonder Water uitbracht, brengt Inge Sleegers met Wereld van Wanhoop het slot van haar tweeluik op de markt. Opnieuw schrijft de auteur over thema’s als klimaat en mensenrechten.

Filip Spoelders

In het eerste deel schetste Inge een wereld die kan ontstaan wanneer we niet goed voor onze planeet en voor elkaar zouden zorgen. “De inspiratie voor het tweeluik haalde ik uit de actualiteit met klimaatrampen, de machtsgreep in Afghanistan, opkomst van extremisme wereldwijd, …”

In Wereld Zonder Water volgen de lezers hoofdpersonage Nimue. Zij woont in Atlantis, een van de laatste nederzettingen met drinkbaar water. In Wereld Van Wanhoop gaat de strijd tegen onrecht verder. Het Verzet grijpt de macht, maar of dat nu zoveel beter is? Bovendien wordt Atlantis opnieuw bedreigd door een natuurramp.

Liefde en vriendschap

“In het laatste deel heb ik vooral de kracht van mensen willen benadrukken. Het is ook een verhaal over tot wat we in staat zijn, als we verder kijken dan onze verschillen. Een verhaal over liefde en vriendschap, zelfs in omstandigheden waarin alle hoop verloren lijkt. Wij hebben de kracht om bestaande structuren op hun grondvesten te doen daveren. We moeten het alleen willen zien,” aldus Inge Sleegers.

In 2019 debuteerde Inge met De Kilte van een zomernacht, een roman voor jong volwassenen. Ze haalt graag maatschappijkritische thema’s aan. Nadien volgden Bestemming Onbekend, een verhaal over huiselijk geweld, en de historische feelgoodroman Als Vlinders Dansen.

Wereld Van Wanhoop, uitgegeven door Hamley Books, ligt in alle boekhandels en online webshops. Op vrijdag 24 maart om 19u30 stelt Inge het boek voor in De Markgraaf van Hove. Op 18 en 22 maart volgen signeersessies in de Standaard Boekhandels van Edegem en Mortsel.

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hove