Dartsicoon Gerwyn Price houdt woord en keert (even) terug naar het rugby: “Ik heb beseft hoe slecht ik in conditie ben”

Gerwyn Price heeft nog eens geproefd van zijn eerste sportliefde: rugby. De topdarter speelde een dagje mee met Dragons RFC.

Vincent Van Genechten

De Welshman maakte midden januari bekend dat hij plant om dit jaar opnieuw te gaan rugbyen. Zo speelde hij voor zijn opmars naar de wereldtop van het darts in de Welshe Premiership.

“Ik ga sowieso mijn rugbyschoenen terug aantrekken ergens in de loop van het seizoen”, aldus Price destijds. “De vraag is gewoon wanneer, want ik ga er een paar toernooien uitpikken. Weet je, ik wil m’n leven een beetje terug en die adrenaline opnieuw voelen. Ik ga nu hard gaan met het darten en als ik wat verdiend heb voor de wereldranglijst, ga ik een paar evenementen missen.”

© AP

Dinsdag was het zover. Price mocht meetrainen met e A-ploeg van Dragons RFC, een van vier professionele regionale rugbyteams van Wales. Die ploeg speelt haar thuiswedstrijden in het Rodney Parade in Newport, een stadion met een capaciteit van 8.700 fans. Geen kleine ploeg dus in de rugbywereld.

Price leek zich te pletter te amuseren en gooide ook een pijltje voor de ganse equipe, die in voorbereiding is op een wedstrijd in de sterke BKT United Rugby Championship. “Het was een geweldige dag voor mij met de Dragons”, aldus de gewezen wereldkampioen darts. Bedankt dat ik mocht meedoen, maar ik heb beseft hoe slecht ik in conditie ben. Ik moet nog eens terugkomen voor wat work-outs richting de start van het seizoen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts