© ATV

Mortsel en Borsbeek zijn tegen komst pretpark Captain Jack: “De verkeersdruk is enorm en de plannen hebben een negatieve impact op het klimaat”

Mortsel, Borsbeek -

Met een gemeenschappelijke tekst hebben de stad Mortsel en de gemeente Borsbeek duidelijk gemaakt dat ze de komst van pretpark Captain Jack naast de terreinen van de luchthaven van Deurne onaanvaardbaar vinden. De gemeenten hopen dat ook de gemeente Boechout en de districten Deurne en Berchem zich bij dit standpunt aansluiten.

Filip Spoelders

Mortsel en Borsbeek verwijzen naar de mobiliteitsdruk die er nu al is in de regio. “In Borsbeek en Mortsel is die druk enorm. De hoofdwegen zijn compleet verzadigd, de R11 in het bijzonder”, geven ze aan.

Pretpark Captain Jack zou ook indruisen tegen het ondertekende burgemeestersconvenant en de opgemaakte klimaatplannen. “De voorgestelde plannen hebben een negatieve impact en lijken tegenstrijdig te zijn met de klimaatdoelstellingen. Niet alleen wat betreft mobiliteit, maar ook qua verharding en waterhuishouding.”

Klein Zwitserland

De stad Mortsel vreest voor de gevolgen voor het nabijgelegen natuurgebied Klein Zwitserland. “De toets met het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan zal uiteraard gebeuren tijdens de procedure tot omgevingsvergunning. Maar de plannen zoals die aan de pers werden voorgesteld, zijn onaanvaardbaar.”

Beide gemeenten geven hiermee een signaal aan de Vlaamse overheid. Ze hopen dat ook Boechout, Deurne en Berchem dat zullen doen. Zelfs in de Edegemse gemeenteraad kwam Captain Jack al aan bod. Ook daar lijkt niemand te wachten op de komst van het pretpark.

Mortsel en Borsbeek vinden de berichtgevingen over de komst van Captain Jack in ieder geval erg voorbarig omdat voor de ontwikkeling een mobiliteitsplan moet worden opgemaakt en een opstalovereenkomst met het departement Mobiliteit en Openbare Werken moet worden uitgewerkt. Deze overeenkomst zal pas in werking treden als er ook nog eens een omgevingsvergunning is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel