Aangeboden door GVA Shop

Is een refurbished laptop een goed alternatief voor een nieuwe laptop?

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe laptop of telefoon: die toestellen nieuw kopen kost behoorlijk wat geld. Een goedkoper en duurzaam alternatief is een refurbished apparaat, waarvoor de markt steeds groter wordt. Wat zijn de voordelen van zulke toestellen en waarom zou je er één kopen?

1. Tweedehands versus refurbished

We beginnen bij het belangrijkste aandachtspunt: het verschil tussen tweedehands en refurbished. Refurbished betekent ‘gereviseerd’. Tweedehands toestellen wisselen van eigenaar in de staat waarin ze zich bevinden en zonder garantie, zo weet je dus niet wat je krijgt. Een refurbished model daarentegen is volledig nagekeken, schoongemaakt, getest en indien nodig gerepareerd door een gespecialiseerde hersteller. Zorg er dus voor dat je je refurbished toestel koopt bij een betrouwbare partner, dan ben je zeker dat de batterij het nog prima doet, de software een update heeft gekregen, of dat kwetsbare onderdelen vervangen zijn.

LEES OOK. Het geheim achter de populariteit van een cruisevakantie

2. Kwaliteit en garantie

Veel van de laptops die op de tweedehands markt terechtkomen zijn nog in prima staat. Ze komen uit het bedrijfsleven, waar sowieso gekozen wordt voor kwalitatieve toestellen, die vaak op 3 jaar tijd afgeschreven worden. Vergelijk het met het wagenpark van een groot bedrijf: nog voor er wat aan de auto mankeert, mogen de werknemers alweer een nieuwe uitkiezen. Fiscaal interessant voor het bedrijf, maar niet bepaald duurzaam, want deze toestellen zijn nog lang niet versleten. Doordat elke laptop aangeboden via gvashop.be grondig en professioneel wordt nagekeken, ben jij zo wel verzekerd van een degelijk toestel, waar je ook nog 12 maanden volledige garantie op krijgt.

LEES OOK. Wanneer koop ik mijn elektrische fiets zo voordelig mogelijk?

3. Duurzaam en ecologisch

Die bedrijven zijn misschien niet duurzaam bezig, maar jij wel! Als je een opgeknapt toestel koopt, doe je sowieso een ecologisch verantwoorde aankoop. De productie van nieuwe smartphones en laptops is vervuilend, en de verwerking van elektronisch afval van een afgedankt toestel ook. Door de levensduur van elektronica te verlengen, verminderen we de CO2-uitstoot. Met een refurbished toestel draag jij zo je steentje bij aan het milieu.

4. Betaalbaar 

Een refurbished laptop is goedkoper dan een nieuwe. Het grote voordeel is dat je voor hetzelfde budget een betere laptop krijgt dan een nieuw ander model uit dezelfde prijsklasse, omdat de kwaliteit wel ‘als nieuw’ is, maar de prijs een stuk aantrekkelijker. Zeker als je op zoek bent naar een MacBook is een refurbished model een betaalbare optie om van de Apple-kwaliteit te genieten. Op gvashop.be vind je verschillende betrouwbare refurbished laptops vanaf € 329.

Meer over GVA - webshop

GVA Mobiliteit