Archiefbeeld.© RR

Meerdere pv’s uitgedeeld bij controleactie in Stuivenbergwijk en Borgerhout

De Antwerpse politie heeft zondag een controleactie gehouden in de Stuivenbergwijk en in Borgerhout. Daarbij werden meerdere boetes uitgeschreven. Eén handelszaak werd zelfs gesloten door de politie.

Alexandro Yaramis

Het wijkteam Stuivenberg trok samen met de anonieme patrouilles op pad in de wijk. Daarbij werden meerdere personen gecontroleerd, die onder meer illegaal in ons land verbleven. “Drie personen probeerden de benen te nemen, maar een van hen kwam tijdens zijn vlucht ten val en knalde door de ruit van een geparkeerde wagen”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “Hij geraakte niet gewond. Twee van de vier gecontroleerde personen hadden cocaïne op zak. De politie werd tijdens de actie ook aangesproken met de vraag of ze drugs in de aanbieding hadden. De personen kregen een GAS-boete. Ook betrapte het wijkteam meerdere sluikstorters en wildplassers.”

In Borgerhout controleerde het wijkteam afgelopen weekend twee overlastinstellingen. “In een zaak op de Turnhoutsebaan hadden twee mensen drugs op zak en lagen op de vloer nog een heleboel zakjes met drugs”, zegt Migom. “Zes bezoekers bleken illegaal in ons land te verblijven en één klant had nog twee jaar gevangenisstraf uit te zitten. De uitbater zal zich moeten verantwoorden aangaande de vaststellingen.”

In twee andere zaken kon geen verantwoordelijke aangetroffen worden. Eén handelszaak werd zelfs afgesloten door de politie. “De uitbater zal de sleutel moeten komen afhalen op het politiebureau. Er werd ook een man gecontroleerd met 75 gram hasj op zak, genoeg om hem te arresteren op verdenking van drugshandel. Tot slot werden nog twee sluikstorters beboet”, aldus Willem Migom.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners