Yordi Corsus (archief) is meer dan tevreden over zijn seizoen.© Marc Van Hecke

Geen veertiende winst voor zegekoning Yordi Corsus (3de): “Toch een geslaagd seizoen”

Yordi Corsus moest in de Sluitingsprijs in Oostmalle de overwinning laten aan zijn Vlaams-Brabantse concurrent Seppe Van Den Boer, maar van ontgoocheling was achteraf amper sprake. “Ik kan op een zeer geslaagd seizoen terugblikken”, maakte hij de balans op van zijn laatste winter bij de juniores.

Yordi Corsus had het seizoen graag afgesloten met een veertiende overwinning, maar moest in een sprint met drie het hoofd buigen voor Seppe Van Den Boer en de Nederlander Guus van den Eynden.

“Ik heb deze nederlaag aan mijzelf te wijten”, klopte Corsus zich achteraf op de borst. “Ik probeerde wel de sprint met die twee snelle mannen te ontlopen, maar ik maakte te veel kleine technische foutjes. Vooral het insturen van de bochten verliep niet naar wens. Daardoor kon ik het verschil niet maken. Jammer natuurlijk, maar laat mij het houden bij een eindeseizoensprestatie.”

Beste Belgische junior

Zijn derde plek kon de pret bij het ingaan van drie weken verdiende rust amper bederven.

“Ik denk dat ik op een zeer geslaagd seizoen mag terugblikken”, klonk het terecht fier. “Ik was de voorbije winter in het veld ’s lands meest succesvolle junior met dertien zeges, waarvan drie in een Wereldbekercross en daarnaast nog een half dozijn in andere klassementscrossen.”

Toch was niet alles rozengeur en maneschijn voor de jonge veldrijder uit Wiekevorst. Er was zijn weinig zeggende 28ste plaats op het EK en zijn opgave op het nationaal kampioenschap in Lokeren, waar hij nochtans als favoriet was gestart.

“Ik bleef dit seizoen inderdaad ook niet van pech gespaard”, heeft het Corsus over de schaduwzijde van de medaille. “Zo kwam ik in de eerste Wereldbekermanche in Tabor zwaar ten val. Ik eindigde er nog als vierde, maar bleef nadien wel lang sukkelen met de gevolgen ervan. Op het BK liep ik al in de eerste ronde een spierletsel op en moest ik opgeven. Gelukkig was er later op het seizoen nog mijn bronzen medaille op het WK, waarmee ik nogmaals bewees dat ik ook internationaal met de besten kon wedijveren.”

Corsus maakte zich in Oostmalle ook nog nuttig als hulp voor zijn teamgenote Denise Betsema in de materiaalpost. “Niet dat ik daar een gewoonte van ga van maken, maar voor deze ene keer vond ik dat best interessant”, lachte Corsus. “Zelfs al moest bij dit zonnige weer niet één keer gewisseld worden, toch was het een leuke ervaring. (lce)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden