Door het verlies tegen Kampenhout zien Wezel en Nick Kuijlaars (blauw) Houtvenne naar de leiding springen.© Kms

Drie Kempense clubs kleuren de titelstrijd in derde afdeling: “Kampioen spelen is een must”

In de derde afdeling zitten drie Kempense ploegen verwikkeld in een ongemeen spannende titelstrijd. Na het verlies van Wezel Sport neemt Houtvenne de kop van het klassement opnieuw over. Maar de nieuwe leider voelt ook de hete adem van ASV Geel in de nek. Blauw-wit volgt immers op twee punten. Van de drie ploegen is Houtvenne de enige die stelt dat promotie een must is.

Erwin Vandenbergh

Vooral Wezel Sport en Houtvenne speelden dit seizoen al een paar keer haasje-over op de leidersplaats. De Mollenaars pronkten de laatste weken op de eerste plaats, maar na het verlies gisteren op het veld van Kampenhout (2-1) nam Houtvenne opnieuw over. “Vooral onze eerste helft was zwak”, blikt Wezel-speler Kjell Ven terug. “Na de rust sloten we wel aan, maar algemeen genomen brachten we te weinig. Houtvenne springt nu opnieuw over ons, maar het verleden heeft uitgewezen dat we daar niet wakker van hoeven te liggen. Deze einduitslag kunnen we niet meer veranderen. In gedachten zitten we nu al bij onze volgende match. Onze focus zal niet verslappen en wij hebben ook het voordeel dat we dat eindrondeticket al op zak hebben. De druk bij ons is dus een pak minder groot. Met nog acht wedstrijden te gaan zal het de vorm van de dag zijn die bepaalt hoe de teerling uiteindelijk zal terechtkomen. Ook de ploeg die echt kampioen wil spelen zal zich zo wel tonen. Bovendien beginnen de ploegen onderin voor de punten te knokken en dat zijn meestal nog de moeilijkste matchen. Trouwens, naast Houtvenne en ASV Geel moet je ook zeker Termien niet afschrijven voor het titeldebat. Voor ons mag de titel maar niets moet.”

Houtvenne gaat vol voor de titel

Bij Houtvenne zijn ze minder voorzichtig in hun uitspraken. Nu ze na de 0-3 zege op Diest opnieuw leider zijn, zijn ze daar niet van plan die plek nog af te geven. “Wij hebben maar één optie en dat is kampioen spelen”, klinkt het vastberaden bij Thierry Vandermeeren. “Over andere ambities moeten wij het niet hebben. Wij hebben al twee keer net naast een eindrondeticket gevist maar dat deert ons weinig tot niets. Op het einde van de rit moeten wij gewoon op de eerste plaats staan. Dat is het enige doel dat deze groep voor ogen heeft. Ten opzichte van onze concurrenten beschikken wij toch wel over de meeste ervaring en ook de breedte van onze kern speelt in ons voordeel. Een blessure in één van die laatste acht matchen mag ons niet uit balans brengen. Vanaf nu spelen we nog acht finales en willen we opnieuw aanknopen met ons parcours van voor de winterstop. Toen waren we ongeslagen en die status moeten we ons voor de resterende matchen opnieuw aanmeten. We zouden wel degelijk teleurgesteld zouden zijn moesten we achter het titelnet vissen. Maar als dat toch het geval zou zijn, ben ik er ook van overtuigd dat dat meerdere oorzaken zal hebben. Uiteraard dienen we rekening te houden met onze rechtstreekse concurrenten, maar wij kijken alleen naar onze eigen opdracht.”

ASV Geel als scherprechter

Eén van die concurrenten die zich discreet achter de top nestelt, situeert zich op de Leunen. De Gelenaars wonnen na een hattrick van Jordi Kreydt met 0-4 op het veld van Wijgmaal en doen een uitstekende zaak in het klassement. ASV Geel staat op twee punten van leider Houtvenne en blijft zo in de race voor de titel. “Alles blijft op een zakdoek zitten”, weet goalgetter Kreydt. “Maar we naderen een cruciale periode. Als we ons programma bekijken, spelen we de komende weken tegen ploegen uit de buik van het klassement. Die teams moeten bikkelen om de punten en zijn altijd taaie klanten. Maar in de staart van de competitie spelen we nog tegen de top vijf en dan zal het toch moeten gebeuren. Volgens mij gaan het precies die onderlinge duels zijn die de titelstrijd in een definitieve plooi zullen leggen. Dan heb ik het over de kansen die ik ASV Geel toedicht, maar tegelijk ook over hoe wij de rol als scherprechter kunnen vervullen in de titelstrijd. De ploegen die in die fase van de competitie het meest gretig voor de dag komen, gaan volgens mij met de buit lopen. Het gaat dus echt in de slotfase beslist worden, op de eindmeet als het ware, wie zich tot kampioen mag kronen. Hopelijk spelen wij dan nog mee voor de titel. Maar goed, voor ons is dat geen absolute must. Dat is anders dan voor Houtvenne. Maar dat ticket voor de nacompetitie is toch iets waar we absoluut onze zinnen op hebben gezet”, besluit Kreydt.

MEER OVER ASV Geel

MEER OVER VOETBAL