Gerko Guldix probeert met een tackle Turnhoutenaar Akram Tourki af te stoppen© mpics

Racing keert met brilscore terug uit Turnhout: “Al waren de beste kansen voor ons”

Geen doelpunten en bijgevolg ook geen winnaar zaterdagavond in het duel tussen KFC Turnhout en RC Mechelen. “Dit scoreloos gelijkspel is wellicht een correcte weergave van de wedstrijdverloop”, blikt Racing-verdediger Nick Spaenhoven terug op de wedstrijd. “Al waren de beste kansen wel voor ons.”

Bart D’haene

Enkel doelmannen Senne De Fré en Ruben Smet konden zich onderscheiden in het scoreloze gelijkspel. “Pfff, we waren op voorhand gewaarschuwd”, zuchte Nick Spaenhoven. “KFC Turnhout zat na die negen op negen in een goede flow. We stonden zelf goed en gaven, met een prima blok, weinig kansen weg. Onze tegenstander dwong wel veel hoekschoppen af die gelukkig niet tot een doelpunt leidden. De twee beste kansen uit de wedstrijd waren voor Dries Ventôse en Gregory Carrez. Jammer genoeg leverden ze geen doelpunt op. Dat is nu eenmaal voetbal”, neemt Nick Spaenhoven het filosofisch op.

“Ik blijf erbij dat een punt niet slecht is en we hielden ook de nul. Ik zag gezonde agressiviteit, veel duelkracht en een tweede bal die geregeld voor ons was. Ik hou een positief gevoel over aan deze wedstrijd, omdat we opnieuw dat metertje voor elkaar liepen. Dat was ook de voorbije twee wedstrijden het geval. Om eerlijk te zijn was het daarvoor wat minder. Nu was het weer het RC Mechelen van in het begin van het seizoen. Dit geeft vertrouwen voor de rest van de competitie. In het weekend staat dé derby tegen de beloften van KV Mechelen op het programma. Elke wedstrijd is belangrijk. Maar ik vertel geen geheim als ik zeg dat deze derby net die extra dimensie heeft. Zeker gelet op de onderlinge rivaliteit en de geschiedenis van de beide clubs”, kijkt de 29-jarige vooruit naar volgende week.

Middenmoot

Met dertig punten staat RC Mechelen in het midden van het klassement. “Misschien hadden we iets meer verwacht van dit seizoen en misten we in bepaalde wedstrijden dat tikkeltje geluk. Het is en blijft een zware reeks. City Pirates wint met 1-5 op het veld van Berchem en zelf gingen we met 0-5 winnen op het veld van City Pirates. Iedereen kan van iedereen winnen. Als je twee wedstrijden op rij wint, kan je naar boven kijken en verlies je tweemaal dan moet je verschrikt naar beneden kijken”, merkt hij veelbetekenend op.

Spaenhoven tekende in de zomer voor drie seizoenen in Mechelen. “Dit is mijn eerste seizoen bij Racing en er volgen er nog twee. In het verleden was ik ook actief bij de KFC Turnhout. Het moet een jaar of tien jaar geleden zijn. Het was de periode waarin ook Geoffrey Hairemans, Roel van Hemert en Dino Peltjo actief waren bij de Binken. Het is een club die ik zeker niet vergeten ben”, lacht de verdediger.

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS