© WAS

Volleybalfeest in Sportpaleis met twee bekerfinales

De jaarlijkse hoogmis van het Belgische volleybal wordt morgen in het Sportpaleis opgedragen. Voor de finales van de Beker van België worden 10 à 12.000 toeschouwers verwacht, met zowel bij de mannen als de vrouwen topaffiches.

Met Asterix Avo Beveren en VDK Gent bekampt de top twee van de vrouwencompetitie elkaar. Het jonge Asterix Avo – gemiddelde leeftijd 19 jaar – gaat op zoek naar zijn zeventiende bekerwinst. Gent wil de kater van vorig jaar doorspoelen toen het, ook al in een Oost-Vlaamse derby, het onderspit moesten delven voor Oudegem.

Bij de mannen staat er met Roeselare - Menen een streekderby op het programma. De twee West-Vlaamse teams kennen elkaar als hun broekzak. De helft van de Menen-spelers kwam ooit uit voor Roeselare en vice versa. Menen is de underdog maar kan wel op de steun rekenen van meer dan 1.200 vurige supporters. Roeselare kan mits een vijftiende bekerwinst alleen recordhouder worden. Het mist wel de Estse aanvaller Tammearu, die zich blesseerde op training.

De finales van de Beker van België zijn zondag live te zien op Canvas (om 14.15u Roeselare - Menen, om 17.30u Asterix Avo Beveren - VDK Gent. (sg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal