© AP

Manchester United zet opmars ook in Europa verder met verdiende zege na ijzersterke tweede helft tegen Barcelona

Manchester United heeft zich geplaatst voor de 1/8ste finales van de Europa League. De ploeg van Erik ten Hag speelde een ijzersterke tweede helft tegen Barcelona en won de topper uiteindelijk verdiend met 2-1.

Jonas Withouck

Kregen we een even goeie match als vorige week in Camp Nou? Die kans was klein, maar het begin was toch weer veelbelovend. Al in de openingsminuten kregen beide ploegen een stevige kans. Bruno Fernandes stuitte op Ter Stegen, Raphinha krulde over.

Daarna ging de storm even gaan liggen, tot United-middenvelder Fernandes aan het shirt van Barça-linksback Alejandro Baldé ging hangen. Wie anders dan Robert Lewandowski zette de strafschop om, 0-1. De Gea ging naar de goeie hoek en zat er nog even bij, maar de doelman van The Red Devils kon het 25ste doelpunt van de Poolse topspits dit seizoen niet verhinderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

United schakelde een versnelling of twee hoger in de tweede helft en Barcelona verzoop. Fred maakte al snel de gelijkmaker voor The Red Devils, een kwartier voor tijd zette zijn landgenoot Antony de 2-1 op het bord. Meer dan verdiend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pijnlijke Europese exit voor Barça nadat het voor Nieuwjaar al uit de Champions League gekegeld werd. United verloor nog maar één keer dit seizoen en zet zijn opmars verder.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Europa League