© IMAGO/Pro Sports Images

Dimitri Van den Bergh op vierde nacht Premier League meteen uitgeschakeld door Gerwyn Price

Dimitri Van den Bergh (PDC-11) heeft zich donderdag in het Ierse Dublin op de vierde nacht in de Premier League niet voor een halve finale kunnen plaatsen.

Bron: BELGA

In de eerste ronde moest de 28-jarige Antwerpenaar met 6-4 zijn meerdere erkennen in de Welshman Gerwyn Price (PDC-4). Die was met een gemiddelde van 104,39 punten per drie darts meer dan een maatje te groot voor Van den Bergh, die uitkwam op 98,12. Ook bij het uitwerpen deed "The Iceman" met  een checkout gemiddelde van 50 procent betere dan de 44,4 procent van "The Dreammaker".

Het is de tweede keer in dit seizoen van de Premier League dat Van den Bergh er meteen uitgaat. Het overkwam hem ook tijden de tweede nacht in Cardiff, waar hij met 6-4 verloor van Michael van Gerwen (PDC-3). Die Nederlander had hem tijdens de eerste nacht in Belfast al met 6-4 de weg naar de finale versperd. Tijdens de derde nacht in Glasgow schopte Van den Bergh het wel tot de finale, maar was wereldkampioen Michael Smith (PDC-1) daarin met 6-4 te sterk. 

Na zestien nachten speelt de top vier de play-offs in de O2 Arena van Londen. Momenteel staat Van den Bergh daar net buiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts