© ATV

DTM Taxi legt na meer dan 50 jaar boeken neer

De bekende Antwerpse taximaatschappij DTM Taxi legt met onmiddellijke ingang de boeken neer. Dat maakt het familiebedrijf donderdag bekend. Volgens het bedrijf is “het huidige economische klimaat de crisis te veel”. Er werd nog naar een overnemer gezocht, maar die werd niet gevonden. De 85 werknemers zijn op de hoogte gebracht.

Bron: BELGA

DTM Taxi startte in 1971 en groeide in de loop der jaren uit tot een toonaangevend familiebedrijf met 85 werknemers en 70 voertuigen. Het bood personenvervoer aan voor particulieren, luchthaven- en rolstoelvervoer en shuttlediensten.

Maar na meer dan vijftig jaar dienst komt daar nu een einde aan. Het bedrijf kon het hoofd niet langer boven water houden als gevolg van opeenvolgende crisissen. In een persbericht vermeldt DTM Taxi onder meer de coronacrisis, waardoor de horeca en cultuursector lange tijd gesloten waren, maar ook de hoge brandstofprijzen en de stijgende loonkost. Daarnaast speelt ook de concurrentie van de privéchauffeurs van Uber een rol. 

“Dit doet ontzettend veel pijn”, klinkt het, “maar het huidige economische klimaat was voor ons de crisis te veel”. “Mensen besparen op zowat alle luxeproducten en dat is de taxi eigenlijk ook. Het publiek gaat op zoek naar goedkopere vervoersalternatieven.” 

Overnemer

Er werd nog naar een overnemer gezocht, maar die werd niet gevonden. “We hebben geprobeerd om oplossingen te zoeken en spraken met verschillende potentiële overnemers, maar we zijn er niet uitgeraakt.”

De 85 werknemers zijn ook op de hoogte gebracht. “We zijn nog altijd een familiebedrijf met mensen die hier al vele jaren werken. We zullen ervoor zorgen dat voor hen alles verloopt zoals het hoort.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV