© IMAGO/Sports Press Photo

Geen eindzege, wel geslaagd toernooi voor Red Flames: Engeland is flink maatje te groot in finale Arnold Clark Cup

De Red Flames moesten in de finale van de Arnold Clark Cup, een vriendschappelijk minitoernooi met vier landen, hun meerdere erkennen in Europees kampioen Engeland. Het werd 6-1.

Valerie Van Avermaet

Na zeges tegen WK-gangers Italië en Zuid-Korea mochten de Red Flames voor 27.000 fans de finale van de Arnold Clark Cup in Bristol spelen tegen Europees kampioen Engeland.

Geen sinecure, want de Engelsen zijn de absolute top in het vrouwenvoetbal. Bovendien moest bondscoach Ives Serneels achterin puzzelen door het geblesseerd uitvallen van Kees en De Neve, zijn vaste duo centraal achterin.

Tegen de Engelsen mochten verdedigende middenvelder Biesmans en aanvaller De Caigny het centraal achterin proberen. Geen geslaagd experiment, want de Belgen incasseerden uiteindelijk maar liefst zes doelpunten. Na dik tien minuten sneed James makkelijk door de dubbele gordel van de Belgen. Haar voorzet vond uitblinker Kelly en die liet de 1-0 van dichtbij niet liggen. De Engelsen bleven 90 minuten lang doorgaan op dat elan. In het slot maakte Dhont nog de eerredder voor de Flames.

Ondanks de zware nederlaag – geen schande tegen de Europese kampioen – is het toernooi wel geslaagd voor de Flames. Serneels testte verschillende jonkies, zoals Detruyer en Ampoorter, met succes uit en tegen sterke tegenstanders als Italië en Zuid-Korea toonden de Belgen veerkracht en trokken ze telkens een felbevochten zege over de streep.

MEER OVER DE RODE DUIVELS