© mpics

Dessel klopt Charleroi B en trekt met 4 op 6 naar derby tegen Thes: “Iedereen kon zien dat we verdienden te winnen”

Dessel Sport boekte een belangrijke 2-0-zege tegen rechtstreeks concurrent Charleroi B. Twee verdedigers scoorden op standaardfasen en dat typeerde de match. Dessel kreeg met andere woorden kansen genoeg maar het scoren loopt momenteel nog iets te moeizaam. Maar een vier op zes is een perfecte balans om de midweek af te sluiten. “Jammer dat we in de eerste helft iets te weinig scoorden”, besloot Jens Verbeek.

ev

De thuisploeg recupereerde vier geschorsten en coach Stijn Vreven liet maar liefst zes andere spelers starten ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen La Louvière. De tegenstrevers uit Charleroi traden met een bijzonder jonge ploeg aan. Enkel doelman Patron werd in de vorige eeuw geboren. Groen-wit domineerde de volledige eerste helft. Vanuit permanent balbezit zorgden de jongens van coach Vreven voor de meeste dreiging en wisten meer dan eens te profiteren van twijfel in de bezoekende defensie. Coeckelbergs kreeg tot twee keer toe een uitgelezen schietkans maar zijn bal belandde even veel keren naast. Ook de na een blessure opnieuw op het toneel verschenen Cheprassov en Cerigioni tekenden present, maar ze slaagden er niet in de netten bol te zetten. Op slag van rust was het wel prijs. Een strak afgemeten hoekschop werd door Haagen hard binnen geknikt. Dessel Sport trok met een verdiende voorsprong naar de kleedkamer maar na de herneming moest thuisgoalie Geladé meteen tonen dat hij wakker was om een gemaakt doelpunt van Rousseau te voorkomen.

© mpics

© mpics

Kort daarop loeide Lutte voor de Zebra’s het leer op de paal. De thuisploeg leek zich te gaan ingraven maar na een uitbraak legde scheidsrechter Wuyts de bal op de stip omdat hij handspel had gezien. Smolders zette de elfmeter feilloos om. Dat doelpunt werkte bevrijdend want een volwassen Dessel Sport begon opnieuw fris van de lever te voetballen. De midweekzege levert drie gouden punten want Dessel Sport wipt daar mee in het klassement over Charleroi B. Met een vier op zes op vijf dagen tijd lijkt dat de ideale aanloop te zijn naar de thuismatch van komende zaterdag tegen Thes. “Iedereen heeft kunnen zien dat we de zege verdienden,” weet Jens Verbeek.

“Jammer dat we in die eerste helft zo moeilijk tot scoren kwamen maar dat is niet nieuws. Daar worden we al enkele weken door geplaagd. Moesten we een tijdje geleden daar een oplossing voor gevonden hebben, dan stonden we nu waarschijnlijk op een andere plaats. Maar goed, deze drie punten leveren een sprong in het klassement op en daar is het om te doen. Het feit dat er twee verdedigers op stilstaande fasen scoren, is misschien nog het best typerend. Of ik het gevoel heb dat we nu voor een reeks vertrokken zijn? Niet meteen. We staan er wel als blok en pakken de laatste weken ook wel punten, maar we zouden onze kansen nog beter moeten benutten,” besluit Verbeek.

© mpics

© mpics

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL