© mpics

Real Elmos mag zich na knalprestatie opmaken voor finale van de Beker van België tegen Anderlecht: “Pure propaganda voor futsal”

Woensdagavond won Real Elmos van tweedeklasser Standard met 7-2. Daarmee plaatst de ploeg van Yves Heremans zich voor de finale – die het speelt tegen RSCA Futsal, leider in de hoogste klasse. Opvallend: de wedstrijd werd twee keer stilgelegd: bij een 3-1-tussenstand werd er een flesje naar de scheidsrechter werd gegooid, vanuit de Herentalse supporters. “Dat zijn supporters die geen supporters zijn”, aldus erevoorzitter Eddy Lambaerts. En met nog tien seconden op de klok (en een 7-2-stand voor Herentals) was er tumult in het vak van Standard.

Dries Van Thielen, Lieven Verheyen

“De belangrijkste match van Elmos? Gho, we zijn ambitieus en willen absoluut die finale spelen”, wist voorzitter Nick Nuyens vooraf te zeggen. Ongeveer 800 supporters wilden het duel live meemaken. Onder hen ook veel schoon volk: oud-Lierseaanvaller Stein Huysegems en wielrenner Corné Van Kessel zagen we in het publiek zitten. “Ik probeer altijd een match mee te pikken als ik zelf niet moet spelen”, aldus Huysegems. “Maar deze match mocht ik absoluut niet missen.”

En Elmos Herentals wilde het talrijk opgekomen publiek niet teleurstellen. Standard voerde de druk maar het was Herentals die de grootste kansen bij elkaar speelde. El Fahsi kwam alleen voor doel maar besloot op de doelman. Toch viel het doelpunt aan de overkant: het schot van Allal Messaoudi schoof onder doelman Talhaoui en 0-1. Elmos was wakker geschud en in een mum van tijd stond het 3-1: twee keer Bilal Bouri en ook El Fahsi pikte zijn goaltje mee.

© mpics

Na de 3-1 werd de partij stilgelegd. “Er is een flesje naar de scheidsrechter gegooid”, riep stadionomroeper Jos Willems af. “Als er nog iets gebeurt, wordt de partij stilgelegd.” Opvallend: het flesje kwam van de kant van Herentals. “Tja, dat zijn supporters die geen supporters zijn”, zei erevoorzitter Eddy Lambaerts over het voorval. Nog een opvallende uitspraak van Lambaerts: “Ik vind het een onverstandige keuze om deze scheidsrechter naar deze halve finale te sturen. We hebben een verleden met hem (in de match tegen Borgloon trok de keeperstrainer van Real Elmos de broek van de scheidsrechter af, red.), en daarvoor zijn we, 200% terecht beboet geweest.”

Pure propaganda voor het futsal

De tweede helft werd “pure propaganda” voor het Futsal – zoals Lambaerts mooi verwoordde. In no time stond het 5-1 voor Herentals. Standard pakte nog een eerredder – maar het was al Herentals dat de klok sloeg. De score werd zelfs nog aangedikt tot 7-2 en Herentals mag zich nu opmaken voor de finale van de Beker van België. Daarin neemt Elmos het op tegen Anderlecht, dat van Charleroi won met 10-5. Pikant detail: met nog 10 seconden te spelen kwam er een supporter van Standard op het veld. Waarvoor was dat nodig?

© mpics

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER Sport uit de regio