© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Giant Thijs Ridder eerste keer Belgian Lion, Jean Mwema en Roby Rogiers geven forfait

Thijs De Ridder arriveerde met de Belgian Lions maandagavond Newcastle. Vrijdag werken de Lions de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Groot-Brittannië af. “Het is een enorme eer dat ik word opgeroepen voor de Belgian Lions. Doorbreken bij Telenet Giants Antwerpen en voor de eerste keer opgeroepen worden voor je land. Daar doe je het toch voor,” zei Thijs De Ridder.

Patrick Ceulemans

De 20-jarige en 2m05 grote power forward komt gemiddeld 19 minuten bij Telenet Giants Antwerp dit seizoen in actie en is goed voor 12 punten en 5 rebounds. Thijs De Ridder is dan ook de grote favoriet op de Basketball Awards (29 april) en voor de trofee Belofte van het Jaar (referendum van Het Nieuwsblad). Jean-Marc Mwema (ziek) en Roby Rogiers, rust na ziekte, geven forfait voor de Belgian Lions.

Night of the Giants verplaatst naar 21 april en versus ZZ Leiden

Omwille van de finale van de Beker van België (12 maart Vorst Nationaal en versus Oostende) is de Night of the Giants verplaatst van 17 maart naar 21 april. De elfde editie van de Night of the Giants brengt in het Sportpaleis een clash met het Nederlandse ZZ Leiden. De tickets van 17 maart blijven uiteraard geldi.

Seppe Willems blijft een Giant

Seppe Willems, dit seizoen met 14 punten en 7 rebounds één van de sterkhouders bij Giants Two in tweede klasse, tekent een nieuw contract bij de Sinjoren en wordt volgend seizoen opgenomen in de kern van de eerste ploeg. De 23-jarige en 2m03 grote forward zal de volgende campagne zijn stagejaar als kinesist combineren bij Telenet Giants Antwerp. Lenny Coppens (Kontich Wolves) en Mathias Offeciers (Phantoms Boom) verlaten na dit seizoen Antwerp Giants Two.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal