© BELGAIMAGE

Mario Vandenbogaerde schittert en pakt dubbelticket voor lucratieve European Tour

In het Engelse Barnsley, waar de Tour Card Holder Qualifiers darts plaatsvonden voor de International Darts Open (ET3) en de German Darts Grand Prix (ET4), was Mario Vandenbogaerde maandag de enige Belg die zich voor de twee toernooien kon plaatsen.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Vandenbogaerde versloeg in zijn beslissende wedstrijden de Nederlander Raymond van Barneveld met 6-2 en Kim Huybrechts met 6-5. De West-Vlaming kon zich eerder dit seizoen al plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Baltic Sea Darts Open (ET1) dat vanaf vrijdag van start gaat in het Duitse Kiel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tijdens de kwalificaties voor de International Darts Open (ET3), die van 30 maart tot en met 2 april doorgaat in het Duitse Riesa, konden ook Kim Huybrechts en Brian Raman een ticket verzilveren voor het hoofdtoernooi.

Dimitri Van den Bergh is dankzij zijn top zestien-status sowieso zeker van deelname aan de European Tour-toernooien. Die zijn overigens grof wild voor profdarters wegens het hogere prijzengeld vergeleken met de traditionele vloertoernooien. De winnaar strijkt 30.000 pond op, de verliezend finalist 12.000 pond. Maar zelfs een kwartfinale levert al 6.000 pond op, wat goud waard is voor de wereldranglijst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts