Line en Ben trokken vorig jaar in hun nieuwe huis met dochtertje Lou en de poes des huizes. — © Joren De Weerdt
Ze zocht een atelier, maar vond een heel huis: binnenkijken bij Line en Ben, een droompand voor een creatief koppel
Ze zocht een atelier, maar vond een heel huis. Een buitenkans die Line uit Deurne niet wilde laten schieten. En dus overtuigde ze haar man Ben om geheel onverwacht te verhuizen naar een droompand een paar straten verderop. Samen maakten ze er een stijlvolle gezinswoning van, mét knutselatelier.
“We waren helemaal niet op zoek naar een nieuwe woonst”, zegt Line. “We hadden al een heel mooi huis. Alleen namen mijn dozen met knutselmateriaal daar steeds meer plaats in. Dus ging ik op zoek naar een atelier om te huren. Uit nieuwsgierigheid kwamen we ook hier eens kijken, al stond dit niet te huur maar te koop.”
Binnenkomen doe je langs een grote groene poort. — © Joren De Weerdt
Eens binnen was Line meteen verkocht. Gelukkig zag ook Ben potentieel. “Dit huis heeft veel authentieke elementen, zoals de marmeren schouwen in de woonkamer en onze slaapkamer. En de houten binnendeur met glas-in-lood. Tegelijk is het best strak. En de lichtinval is zalig.”
Binnenkomen doe je langs een grote groene poort. Erachter zit een enorme inkomhal waar het gezin voorlopig fietsen en schoenen stockeert. “Met deze ruimte willen we zeker nog iets doen”, zegt Ben. “Het is een toffe plek, zeker omdat het plafond zo hoog is. We zijn er voorlopig nog niet toe gekomen.”
Line: “Als ik Lou haar kamer zie, ben ik soms jaloers dat ik geen kind meer ben.” — © Joren De Weerdt
Het gezin verhuisde in april 2022. Grote verbouwingen waren niet nodig. “Er waren door de vorige bewoners al heel wat renovatiewerken uitgevoerd, zoals het plaatsen van nieuwe ramen. Alleen de badkamer willen we zeker nog vernieuwen. Die is nog niet ‘Ben en Line’.”
Over elke interieurbeslissing wordt lang en goed nagedacht ten huize Hagenaars-Vanvoorden. “Dan zitten we met onze Pinterest-borden naast elkaar te discussiëren over hoe we iets moeten aanpakken”, lacht Line. “Dat maakt het ook uitdagend en zo leren we onze gemeenschappelijke smaak kennen.”
Het huis is strak, maar authentieke stukken als de marmeren schouwen geven veel charme. — © Joren De Weerdt
“We houden er allebei van om met kleine ingrepen een groot verschil te maken”, zegt Ben. “Die tip geven we ook altijd aan anderen. Onze keuken is er een mooi voorbeeld van. Met enkele simpele aanpassingen ziet ze er totaal anders uit dan voorheen.”
Het huis van Ben en Line is opvallend groot voor een stadswoning. “Het is niet evident om een pand als dit te vinden”, zegt Line. “We hebben echt wel geluk gehad. Ik kan soms nog niet geloven dat dit ons huis is.”
De houten binnendeur met glas-in-lood is een fraai authentiek element. — © Joren De Weerdt
Op zoek naar zwart
De keuken onderging de grootste transformatie. “Nochtans hebben we alleen kleine aanpassingen gedaan. We hebben de kastdeuren geverfd en de handgrepen vervangen. De keuze voor zwart vonden we evident. Dat past goed bij het betonnen keukenblok. We schrokken er wel van hoeveel tinten zwart er te vinden zijn”, glimlacht Line. Er kwam ook een nieuwe terrazovloer. “Vroeger lag hier een combinatie van een blauwe gietvloer en geelblauwe tegels. Deze vloer werd daarbovenop gelegd.”
De keuken is een mooi voorbeeld van hoe kleine aanpassingen een groot verschil kunnen maken. — © Joren De Weerdt
Blauwe hemel
De zitruimte bevindt zich aan de straatkant. Het plafond is lichtblauw geschilderd. “Een kleur waarvan ik tot een aantal jaar geleden nooit had gedacht dat ik ze mooi zou vinden”, zegt Line. “In ons vorige huis hadden we fellere kleuren. Ik werkte destijds als visual merchandiser voor kledingketen Juttu. Eigenlijk was ons interieur een miniversie van die winkel.”
De wandkast van Poul Cadovius is een gekoesterd meubelstuk. “Die kast is al meermaals mee verhuisd”, zegt Ben. “Het is een modulair systeem en dus makkelijk om in verschillende ruimtes te integreren.”
De wandkast van Poul Cadovius is een gekoesterd meubelstuk in de zitruimte. — © Joren De Weerdt
Speelparadijs
“Als ik Lou haar kamer zie, ben ik soms jaloers dat ik geen kind meer ben”, glimlacht Line. “Ik vind het zelf ook leuk om daar te spelen.” De enorme kamer van Lou is ingedeeld in een slaap- en een speelruimte en neemt de hele verdieping onder het dak in. “Lou vond het in het begin wel een nadeel dat ze zoveel trappen moest doen.” De dakramen trekken veel licht binnen. “Buiten de aankleding hebben we hier amper iets veranderd. Zelfs de kleuren op de muren zijn gebleven. En dankzij de kastenwand hebben we meer dan genoeg opbergruimte.”
De enorme kamer van Lou is ingedeeld in een slaap- en een speelruimte. — © Joren De Weerdt
Knutselmoeder
Het immense atelier achteraan is het hoofdkwartier van Lines creatieve studio Congé Bricolé. “Dit is samen met de kamer van Lou mijn lievelingsplek in huis. De ruimte sluit ook mooi aan op de binnenkoer naast de keuken. In de zomer kunnen we tijdens de workshops buiten zitten.” Het is ook hier dat Line haar knutselkoffers voor kleuters samenstelt. “Die zijn populair bij jonge ouders.” Onlangs bracht ze trouwens ook een knutselboek uit. En een huis als dit, leent zich tot nog meer creativiteit.
Het immense atelier achteraan is het hoofdkwartier van Lines creatieve studio Congé Bricolé. — © Joren De Weerdt
INFOFICHE
Bouwjaar: 1927Gekocht in: 2022Bewoonbare oppervlakte: 260 m²Leuk weetje: “We noemen dit huis wel eens de grote broer van onze vorige woning. Ze hebben bijna dezelfde gevel.”
Bio bewoners
Line Vanvoorden (38) en Ben Hagenaars (37) hebben samen een dochtertje, Lou (4). Ze wonen vlak bij het Sportpaleis in Deurne.
Line is het brein achter Congé Bricolé. “Dat is een creatieve studio, gespecialiseerd in het creëren van crafty content. Ik deel vrolijke knutseltips op Instagram, organiseer workshops en maak samen met Ben knutselkoffers. Daarnaast ontwerpen we totaalconcepten op maat. Voor Museum Mayer van den Bergh creëerde ik bijvoorbeeld een educatieve zoektocht voor kleuters.” Ben is productdesigner en werkt als docent en onderzoeker voor Luca School of Arts.