Akram Bouzian (midden) met enkele designs uit zijn wintercollectie.© Joris Herregods

Akram Bouzian (20) lanceert eerste wintercollectie van eigen kledingmerk Claque: “Ik blijf graag creatief bezig”

Antwerpen -

Akram Bouzian (20) heeft er een drukke periode op zitten. Naast een vaste job in de IT-sector lanceerde de Antwerpenaar afgelopen weekend zijn eerste wintercollectie van eigen kledingmerk Claque met een modeshow. “Ik hoop een platform te creëren om diverse gezichten een kans te geven om hun talenten te laten zien”, vertelt hij.

Sonia De Bock

Van jeansbroeken en tracksuits tot kleedjes en galajurken: Akram Bouzian (20) heeft zijn fantasie de vrije loop laten gaan voor de eerste wintercollectie van zijn eigen kledingmerk Claque. Na een eerste modeshow vorig jaar stelde de Antwerpenaar afgelopen weekend zijn designs voor onder het thema ‘out of the box winter’.

“De designs ontwerpen was het gemakkelijkste”, vertelt Akram. “In mijn familie is iedereen graag bezig met kledij, dus fashion is altijd een vaak besproken onderwerp geweest in mijn leven. Het is vooral de organisatie rond de modeshow die veel tijd vroeg. Van een zaal boeken tot dj’s, modellen en cateraars: alles heb ik langs me laten gaan. Maar ik doe het met veel passie en plezier, en dat is het belangrijkste.”

(Lees verder onder de foto)

Claque heeft designs voor zowel mannen als vrouwen.© Joris Herregods

Diversiteit

Akram heeft eigenlijk niet ver moeten zoeken om zijn kledingmerk een naam te geven. Voor Claque (uitgesproken als Klakeu) haalde hij inspiratie uit de muziekwereld. “Voor corona bracht de Franse zangeres Aya Nakamura een nieuw album uit, waar een nummer genaamd Claqué op stond. Ik heb dat de hele zomer bijna dagelijks afgespeeld, waardoor ik dacht: misschien zou ik de naam van mijn kledingmerk wel kunnen baseren op haar song? Uiteindelijk vind ik dat het zeer fashionable klinkt, alles wat vanuit het Frans komt eigenlijk.”

Nu Claque een eerste wintercollectie heeft gelanceerd, wil Akram zijn grenzen verder verleggen om een jong en divers publiek aan te spreken. “Ik ben opgegroeid in een omgeving waar mensen je heel snel in een bepaald hoekje duwen. Daarom vind ik het cruciaal dat jongeren van verschillende afkomsten en culturen een platform krijgen om hun talenten te laten zien. Wij zijn de toekomst en kunnen nuttig zijn voor elkaar, zeker als we kansen krijgen om te netwerken. Je kan wachten tot dat iemand je een kans geeft om met je talent naar buiten te komen, maar ik blijf liever niet bij de pakken zitten en wil een eigen startpunt creëren. Eentje waar iedereen inspiratie uit kan halen bij elkaar en vooral eentje waarbij je leert te genieten van het proces.”

Akram heeft duidelijk nog veel ideeën die hij wil uitwerken voor Claque en droomt ervan om zijn kledingmerk naar een hoger niveau te tillen. “Ik blijf creatief graag bezig en hoop ooit mee te draaien in Antwerp of Paris Fashion week met merken zoals Louis Vuitton of Jacquemus. Maar ik ben nu al ongelooflijk dankbaar dat ik mijn eigen kledingmerk kan opstarten en designs en ideeën kan delen.”

Akram Bouzian voor de start van zijn modeshow.© Joris Herregods

Van tracksuits tot galajurken: Akram laat met Claque niets aan de verbeelding over.© Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners