© BELGA

The Hurricane blaast iedereen omver! Kim Huybrechts gaat met titel aan de haal in Barnsley: “Ik heb er zo hard voor gewerkt, dit betekent alles voor mij”

Zaterdag 18 februari 2023 was de dag van ‘The Hurricane’. Kim Huybrechts schreef namelijk Players Championship 3 op zijn naam, z’n eerste toernooiwinst bij de PDC sinds 2015.

dero

Huybrechts knikkerde achtereenvolgens Petersen, Aspinall, Pietreczko en Rock uit het toernooi. In de halve finale wachtte Gerwyn Price. Van 3-0 in het voordeel van de Kempenaar ging het naar 3-3. Dat was het sein voor The Hurricane om het gaspedaal in te duwen: uiteindelijk werd het 7-3.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eindelijk nog eens een finale op het allerhoogste niveau voor Huybrechts, die Gabriel Clemens in de ogen keek in Barnsley. De Duitse nummer 1 en halve finalist op het voorbije WK.‘The Hurricane’ kende echter geen genade en kwam in sneltempo 7-0 voor. Clemens deed nog even iets terug, maar wist dat er tegen deze Huybrechts niks te doen was: 8-1. Bingo dus voor de Kempenaar, die zo meteen 12.000 pond rijker is en z’n eerste PDC-titel pakt sinds de European Darts Grand Prix in 2015.

Na afloop kregen we een geëmotioneerde Huybrechts voor de camera te zien. Voor het eerst in acht jaar won de Kempenaar een PDC-titel. “Dit betekent alles voor mij, ik heb hier zo hard voor gewerkt. Op Van Gerwen, Smith en Wright na speelt de ganse top 128 mee. Er zijn momenten geweest dat ik dacht dat ik geen toernooi meer zou winnen. Het niveau dezer dagen ligt zo ontzettend hoog. Ik wil terug naar die top 16 en op elk tv-toernooi staan.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts