Het publiek komt mee in beeld.© Walter Busschots

Hovese fotograaf brengt Mortsels carnaval in beeld: “Ik zie carnaval als een straattheater met vele scènes die elkaar opvolgen”

Mortsel, Hove -

Het woonzorgcentrum Meerminnehof van Mortsel ontvangt een kleurrijke fototentoonstelling over carnaval in de stad. Hovenaar Walter Busschots bracht tien stoeten in beeld.

Filip Spoelders

Met vroeger carnavalsvereniging Lobbes en sinds 1994 Karnamor leeft carnaval ondertussen vijftig jaar in Mortsel. Door corona hebben de carnavalisten en de vele toeschouwers langs het parcours de afgelopen drie jaar hun stoet moeten missen.

Maar op vrijdag 10 maart gaat de driedaagse van Karnamor opnieuw van start met de internationale stoet op zaterdag. Om de sfeer er in te brengen, loopt tot dan een fototentoonstelling over de stoet bij Meerminnehof.

Midden maart trekt de stoet er weer op uit.© Walter Busschots

De beelden komen van Walter Busschots die van 2010 tot en met 2019 tien stoeten fotografeerde. “Straatfotografie is mijn grote passie. Ik zie carnaval als een straattheater met vele scènes die elkaar opvolgen. Ze zorgen voor een mooie communicatie tussen de mensen langs het parcours en de stoet zelf”, vertelt Walter.

Het is deze band die hij met zijn reeks foto’s wil tonen. “De stoet is drie jaar niet kunnen doorgaan, maar ik zie me zeker een vervolg maken bij de volgende stoeten.”

Normaal zou de tentoonstelling doorgaan in het gerenoveerde stadhuis. Maar aangezien de werken vertraging hebben opgelopen, werd voor het woonzorgcentrum aan de Hollandse Tuin gekozen. “Het is nog steeds een centrale plaats in de stad en de gangen lenen zich perfect voor mijn foto’s. De bezoekers ontdekken in één moeite het Meerminnehof en ze kunnen in de cafetaria iets drinken.”

De tentoonstelling loopt tot zondag 12 maart en is gratis te bezoeken. Op weekdagen is ze toegankelijk van 10 tot 16u. Tijdens het weekend staan de deuren open van 10 tot 12u en van 14 tot 16u. (fisp)

© Walter Busschots

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel