De verkeerslichten in de Pierstraat.© JW

Aanleg opstelplaatsen verkeerslichten Expresweg

Reet -

Maandag 20 februari gaan wegarbeiders aan de slag ter hoogte van de nieuwe verkeerslichten aan de Pierstraat. Om fietsers veilig de oversteek te laten maken wil het bestuur voor hen hier opstelstroken aanleggen.

 

Het lokaal bestuur van Rumst kondigde reeds geruime tijd geleden aan de veiligheid van de oversteekplaats in de Pierstraat te willen verhogen. Daarom werden tussen Horta Lemmens en de expresweg N171 verkeerslichten geplaatst.

Die moeten tegelijk ook veiligere afdraaibewegingen voor auto’s creëren die aan het einde van de expresweg naar links in de richting van Reet centrum willen afdraaien. Vooraleer de verkeerslichten in dienst kunnen treden worden ze deze dagen volop getest opdat ze zo functioneel mogelijk zouden werken.

Omdat op deze plaats voor en na de schooluren hier enorm veel studenten van en naar de Kontichse middelbare scholen passeren, zijn ter hoogte van de verkeerslichten opstelplaatsen nodig zodat wachtende fietsers dat op een veilige manier kunnen doen.

De werken voor de aanleg van die opstelstroken gaan door tijdens de krokusvakantie. Ze starten op 20 februari en eindigen op 24 februari. Tijdens de werken is er plaatselijk hinder ter hoogte van het fietspad en de fietsoversteekplaats.  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkeersnieuws Antwerpen