© atv

Gevolgen cyberaanval op stad Antwerpen leggen bouw betoncentrale in Merksem stil

Antwerpen, Merksem -

De bouw van een nieuwe betoncentrale aan de Carettestraat langs het Albertkanaal in Merksem loopt maanden vertraging op. Dat is een gevolg van de cyberaanval waarmee de stad Antwerpen te maken heeft gekregen.

Patrick Van de Perre

Het Antwerps bouwbedrijf Dranaco kreeg vorig voorjaar al een vergunning van de provincie Antwerpen om de betoncentrale te bouwen. Die is onder meer nodig voor de aanleg van de Oosterweelverbinding.

Maar de stad Antwerpen en Vlaanderen adviseerden negatief over delen van de omgevingsvergunning. Bovendien hadden buurtbewoners bezwaar aangetekend tegen de vergunning van de provincie. Toen de termijn van deze beroepsprocedure verliep, was er geen openbaar onderzoek gebeurd.

Daarom vond bevoegd Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) het beroep van de klagers tegen de bouw van de betoncentrale gegrond. Om de problemen op te lossen vroeg Dranaco bij de stad Antwerpen een aantal documenten op om het openbaar onderzoek op te starten.

Geval van overmacht

In principe is dit geen probleem. Ware het niet dat de stad Antwerpen in het najaar te kampen kreeg met de cyberaanval, waardoor computersystemen niet of slecht werkten. Het gevolg was dat het bedrijf de noodzakelijke documenten voor een openbaar onderzoek niet kon opvragen.

Het gevolg is dat de bouw van de betonmolen minstens een half jaar vertraging zal oplopen. Bij Dranaco wordt gefrustreerd, maar ook begripvol gereageerd. De administratieve vertraging is een geval van overmacht, klinkt het. (pvdp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oosterweel