Het aantal fietspaden in Hoboken neemt tot het einde van deze legislatuur nog met 1,4 kilometer toe.© rr

Hoboken krijgt er voor eind 2024 nog 1,4 kilometer aan fietspaden bij

Hoboken -

De fietsinfrastructuur in Hoboken is de jongste jaren uitgebreid. Deze legislatuur, tot eind 2024, komen er nog een aantal fietspaden bij. Onder meer in de Van Praetstraat en de Adolf Greinerstraat. Alles bij elkaar is er nog 1,4 kilometer aan fietspad te verwachten.

Patrick Van de Perre

De voorbije jaren kwamen er in Hoboken een aantal fietsstraten bij met de Fodderiestraat, de Antverpiastraat en de Vinkenveldstraat , terwijl de Walstraat als fietsstraat in aanleg is en half maart klaar moet zijn. De werken om de Karel Duboislaan, de Commandant Van Laethemstraat en de Salesianenlaan definitief als fietsstraat in te richten starten dit jaar.

Ook kreeg het district er 2,8 kilometer aan fietssnelweg (F13) tussen Boom en Antwerpen bij. Die F13 moet een bijdrage leveren aan woon-werkverkeer. De laatste 2 stukken worden tegen de zomer geopend. Het gaat om de Kruger-fietsbrug en het stuk fietsostrade langsheen het fort van Hoboken.

“De stad en het district blijven investeren. Eerder al kondigden we de omleidingsweg voor Umicore aan, waar 1,7 km fietspad zal aangelegd worden rond de industriezone. De opening van de Krugerbrug dit voorjaar zal goed zijn voor 620 meter nieuw fietspad”, zegt de schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Van Kioskplaats naar Steenplein

Deze legislatuur nog komen er onder meer nog fietspaden bij in de Van Praetstraat, de Adolf Greinerstraat, de Lenaert De Landrelaan, de Leo Bosschaertlaan en de Harold Rosherstraat. En in de Boombekelaan en Maccabilaan zal over 890 meter een fysieke scheiding met het gemotoriseerd verkeer aangelegd worden.

“De investeringen dragen bij aan de leefbaarheid van Hoboken en aan de oplossing voor mobiliteitsproblemen, ook buiten onze districtsgrenzen. Na de opening van de Krugerbrug kunnen we zonder verkeerslicht vanuit het centrum van Hoboken naar het Steenplein rijden. Bovendien starten we samen met de scholen na de zomer met een fietsproject om meer mensen op de fiets te krijgen”, zegt de districtsschepen voor Openbaar Domein Carine Leys (N-VA).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen