© Bart Van den Langenbergh

Vrouw vlucht naakt en bebloed uit woning: ex-partner riskeert 4 jaar cel voor verkrachting

Herenthout -

Een dertiger uit Herenthout riskeert een effectieve celstraf van vier jaar voor de verkrachting van zijn ex-partner. Zij vluchtte in september 2021 naakt uit haar woning. De man beweerde dat de vrouw altijd heeft ingestemd voor seks.

Een buurvrouw van het slachtoffer hoorde op 9 september 2021 de jonge vrouw duidelijk om hulp roepen en bracht de politie op de hoogte. Ze zag diezelfde vrouw later op de avond naakt en bebloed uit haar woning vluchten. Haar toenmalige partner, V.P. uit Herenthout, verdween zelf uit beeld maar de politie kon hem later aan het einde van de straat oppakken.

“De beklaagde ontkende dat het slachtoffer naakt was. Maar toen de politie ter plaatse kwam, droeg ze alleen een badjas van de buurvrouw”, zei openbare aanklager Hanne Hendrickx. “De beklaagde had in de periode voor de verkrachting verscheidene wanhopige en opdringerige sms-berichtjes naar het slachtoffer gestuurd.” Het slachtoffer werd met verwondingen naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gebracht.

De dertiger riskeert een effectieve gevangenisstraf voor de verkrachting van zijn ex-partner en geweldpleging tegen de vrouw.

V.P. beweerde op zijn beurt dat zijn vrouw altijd heeft ingestemd met seksuele betrekkingen. Ze raakte volgens de man gewond omdat hij zichzelf beschermde tegen een uithaal van haar. “Zij heeft mij met een stoel geraakt. Na die klap kreeg ik zes hechtingen in mijn hoofd”, vertelde hij in de rechtbank. De man voerde zelf zijn verdediging, zonder een advocaat.

Het Openbaar Ministerie hechtte weinig geloof aan zijn verhaal. “De feiten waren bijzonder ernstig en bruut. De beklaagde heeft ook geen enkel schuldinzicht”, luidde het. De rechtbank velt een vonnis op 15 maart. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Turnhout