© ATV

Antwerpse advocaat opgepakt in Sky-onderzoek: “Verhoord en vrijgelaten onder voorwaarden”

Antwerpen -

Een Antwerpse strafpleiter is dinsdag door de federale gerechtelijke politie opgepakt in een Sky-onderzoek. Dat bevestigt het Antwerps parket. De man werd na voorleiding bij de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.

sare, jtp

“De federale gerechtelijke politie heeft dinsdag verschillende huiszoekingen uitgevoerd in een gerechtelijk onderzoek. Een man werd opgepakt voor verhoor”, bevestigt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket. De man is actief in Antwerpen als strafpleiter die gespecialiseerd is in drugszaken. Volgens onze informatie vonden zowel bij hem thuis als op zijn kantoor huiszoekingen plaats.

“De onderzoeksrechter besliste hem na voorleiding vrij te laten onder voorwaarden”, aldus Aerts nog. Over waar hij exact van verdacht wordt, is nog geen duidelijkheid. “Het betreft een dossier dat is opgestart met informatie uit communicatie van Sky ECC. Het onderzoek wordt voortgezet.”

Als gevolg van Operatie Sky, waarbij de politie er in 2021 in slaagde de geëncrypteerde berichten van Sky ECC te kraken, werden twee jaar geleden al twee advocaten opgepakt. Een van hen, Jawad H., werd vorige week vrijdag door de correctionele rechtbank nog veroordeeld tot achttien maanden cel voor zijn betrokkenheid bij de ‘Vuittonbende’, een criminele organisatie die verantwoordelijk was voor meer dan 20 drugstransporten. Het dossier van Sahil M., de andere advocaat, werd nog niet verwezen naar de correctionele rechtbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen