De Coupé zet volop in op beleving.© Marc Peeters

De Coupé is trekpleister in het station van Olen: “Eetconcept waar beleving centraal staat”

Olen -

In het voormalige station van Olen kan je op woensdag, donderdag en vrijdag culinair genieten van de kookkunsten van Annie Van de Vel (56). Met De Coupé realiseerden Annie en haar man Ronny Cannaerts vorig jaar een concept waarbij beleving centraal staat. “Kom binnen in De Coupé en laat de buitenwereld even achter je”, klinkt het uitnodigend. De Coupé heeft ook ruimte om te vergaderen en je kan er zelfs overnachten.

Marc Peeters

Annie Van de Vel is ingenieur van opleiding, maar haar grote passie is koken. “Dit vertaalde zich in etentjes voor familie en vrienden of voor een goed doel. Het idee om ooit een eigen kleinschalige zaak uit te baten, sluimerde, maar brak nooit echt door. Toen we vernamen dat de NMBS het volledige stationsgebouw van Olen wilde verkopen, vielen de puzzelstukken op hun plaats. Een gebouw met mogelijkheden op een bijzondere plaats. Ons bod werd aanvaard en de bal ging aan het rollen.”

Maandenlang werd er verbouwd. De kroeg ’t Stationneke, ingericht in het vroegere stationsbuffet, blijft. “Met de uitbaters zijn we overeen gekomen dat zij het café gewoon kunnen verderzetten. Het is gewoon een gezellige kroeg waar we zelf ook graag komen. Naast het café, hebben we De Coupé ingericht, een klein gezellig restaurant met zestien plaatsen.

De Coupé serveert een creatieve keuken met producten zo veel mogelijk van bij lokale boeren en ondernemers. Elk gerecht krijgt een twist en heeft een zeker rock-’n-rollgehalte. Beleving staat centraal. “Je kan bij ons niet a la carte eten”, legt Annie uit. “Je moet reserveren en vervolgens kan je kiezen uit een vast menu met vijf of zes gangen. Er komt zowel vlees als vis op tafel met aangepaste dranken. Een volledig vegetarische versie ook. Ons menu wordt om de anderhalve maand aangepast.”

De vergaderzaal beschikt over verschillende technische snufjes.© Marc Peeters

Deze maand zijn er onder meer coquilles, kalfswangen, skrei en varkenshaas. De basisprijs voor een menu met vijf gangen bedraagt 70 euro. Annie bereidt alles zelf. “Van het aperitiefhapje tot de praline bij de afsluitende koffie. We beperken het aantal gasten zodat ik alles perfect onder controle heb om iedereen te laten genieten. De eerste reacties waren positief. De reservaties lopen vlot binnen.” Omdat Annie en Ronny het volledige stationsgebouw hebben aangekocht waren er bijkomende mogelijkheden en die werden evenzeer benut.

Logeren

De Coupé Upper Floor op de eerste verdieping is ideaal om na een gezellige avond op restaurant te blijven overnachten. Maar ook mensen die gewoon slaapgelegenheid zoeken, kunnen er terecht. Er wordt onder meer gedacht aan zakenlui. “De loft is ingericht met een ruime zithoek, een bureau, een volledig ingerichte keuken, een badkamer en een slaapkamer. Maximaal vier mensen kunnen er de nacht doorbrengen. Voor het ontbijt wordt de ijskast gevuld en ’s morgens staat er een broodmand aan de deur.

En dan is er ook nog de Coupé Business. “Off-site meetings zijn vaak essentieel voor het uitbouwen van ideeën, teams en relaties. We bieden een ruimte aan waar maximaal twaalf personen in alle rust kunnen samenkomen om in een inspirerende omgeving zorgeloos te vergaderen. Moderne technieken zijn aanwezig.”

Annie is ook creatief met keramiek.© Marc Peeters

Om het plaatje helemaal af te maken is er nog De Coupé Zpeciaal. “Ik wil ook buiten de keuken creatief bezig zijn”, zegt Annie. “Zo maak ik onder meer servies in keramiek. Dat servies wordt gebruikt in het restaurant, maar het is in dezelfde adem ook een cadeautip.”

de-coupe.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Net Open