Rechts: het binnenplein van Paardenmarkt 68.© Immodôme

Badstoffen truitjes, Antwerpse kunst en een nieuwe designtempel: dit zijn de shoppingtips van citta

Lifestyle met een hart voor Antwerpen. Wij geven je elke week enkele tips om te shoppen in Antwerpen.

Ellen Bogaert

Superzachte mode

Badstoffen items vullen de kasjmiercollectie van RAFF Collective aan.© RR

Antwerpen is alweer een fijn modemerk rijker. Vriendinnen Valérie Van Dyck en Nathalie Van Doormael richtten RAFF Collective vorig jaar op vanuit hun zoektocht naar de perfect kasjmieren sweater. “Ons kasjmier wordt in Mongolië gewonnen uit de sikjes van geiten, zowat het zachtste materiaal dat je kan vinden”, zegt Nathalie. Intussen hangt hun derde collectie in de rekken. Felle tinten, luchtige jurken en truitjes en shorts in badstof vullen deze zomer de kasjmiercollectie aan. Je herkent RAFF Collective ook aan het intrigerende logo: twee geborduurde driehoekjes die samen een diamant vormen, een symbool voor vriendschap en geborgenheid.

In Antwerpen onder meer te koop bij Havn en Graanmarkt 13. Alle verkooppunten op www.raffcollective.com

Antwerpse kunst in Maastricht

Helmut Lotti Goes Classic, een werk van de Antwerpse kunstenares Inès van den Kieboom.© Tim Van Laere Gallery

TEFAF, The European Fine Art Foundation, kondigt de 36ste editie aan van TEFAF Maastricht. Op deze beurs kunnen liefhebbers van kunst, antiek en design hun hart ophalen. Ook tijdens deze editie is de Antwerpse kunst aardig vertegenwoordigd dankzij de kunstgalerijen van Tim Van Laere, Marc Heiremans en Axel Vervoordt. In de verzameling van galerie Berko Fine Paintings zal je dan weer een werk van Jan-Evert Boks vinden. Boks was een Antwerpse schilder die zich eind negentiende eeuw specialiseerde in portretten en genretaferelen voorzien van een vleugje humor. Tot slot geeft het museum KMSKA op zondag 12 maart een uiteenzetting in het TEFAF Salon.

Van zaterdag 11 maart tot zondag 19 maart, tickets (vanaf 45 euro) via www.tefaf.com

Nieuwe designtempel

Een geweven tapijt van Wool & Wire. Vanaf nu te bewonderen in het monumentale pand op Paardenmarkt 68.© Motion

In een monumentaal gebouw uit 1753, gelegen op de Paardenmarkt, opende zopas een nieuwe designtempel: Paardenmarkt 68. Verschillende interieur- en designmerken zijn er samengebracht onder één dak. Zo vind je er de handgemaakte, duurzame tapijten van het jonge, Antwerpse merk Wool & Wire. Voor hen is het hun eerste fysieke showroom. Daarnaast spot je er ook het Nederlandse meubelmerk Revised en andere kleppers uit Zweden, Slovenië en Italië.

Je kan hier terecht van woensdag tot zaterdag, telkens van 10 tot 18u of op afspraak. Adres: Paardenmarkt 68, 2000 Antwerpen, www.paardenmarkt68.com