Nick Spaenhoven (hier op een archiefbeeld) kon niet voorkomen dat Racing Mechelen met lege handen uit Bocholt moest vertrekken.© GOYVAERTS

Racing Mechelen blijft ook in Bocholt op de sukkel: “We maakten geen aanspraak op de overwinning”

RC Mechelen kon zondagmiddag in Bocholt de negatieve spiraal niet omkeren. Net als in de heenmatch ging Bocholt ook deze keer met de drie punten aan de haal. “We konden geen aanspraak maken op de overwinning”, gaf centrale verdediger Wout Kerckhofs na afloop dan ook toe.

“We wisten vooraf dat we tegen een stugge en gemotiveerde tegenstander zouden spelen”, aldus de Mechelse centrale verdediger. “En dat is ook gebleken, een sluw Bocholt speelde ons in het verlies en veel konden we daar zelf niet tegenover zetten. In de eerste helft hielden we het nog op 0-0 en stonden we organisatorisch goed. We gaven weinig kansen weg. We moesten wel wat hoekschoppen toestaan, maar in de eerste helft hielden we alles onder controle. Al dwongen we zelf ook nauwelijks kansen af. Hier en daar kregen we wat hoekschoppen, maar meer gevaar zat er van onze kant toch ook niet in.”

Na de pauze brak de wedstrijd toch open en scoorde de thuisploeg twee keer. “Toen het 2-0 werd, konden we het ergste gaan vrezen tegen een ploeg die als geen ander een resultaat kan halen. De late goal van De Paepe bracht nog wat hoop in de rangen. De laatste tien minuten hanteerden we de lange bal, we speelden powerplay en hoopten in extremis nog op een punt. Maar we konden een nederlaag dus niet vermijden”, aldus een teleurgestelde Kerckhofs . En zo blijft Racing na Nieuwjaar op de sukkel met 6 op 21 en als je daar het verlies in Berchem van net voor de winterstop bijtelt wordt de reeks alleen maar slechter. Wout Kerckhofs zoekt dan ook naar een verklaring waarom het zo stroef loopt.“Het heeft veel met vertrouwen te maken. Het speelse en verbetene van in de eerste matchen van het seizoen is weg. Als de resultaten tegenvallen, dan komen er meer vragen. Waarom lukt het nu niet meer? Waarom was dat eerder in het seizoen wel het geval? Misschien is dit het moment om eens alles in de groep te gooien en de koppen bij mekaar te steken. Of we met een half oog naar de onderkant van het klassement kijken? Nee, niet in die mate dat we nu moeten beginnen panikeren. Al hadden we bij winst in Bocholt een hele goed zaak gedaan en zouden we naar de negende plaats geklommen zijn.” (gf)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen