Xander Van Keilegom (links): “Het is nog maar mijn tweede goal dit seizoen, maar wel meteen een belangrijke.”© mpics

Xander Van Keilegom bezorgt Houtvenne in extremis punt tegen Wezel: “We bleven erin geloven”

De topper tussen Houtvenne en Wezel eindigde onbeslist. Lange tijd zag het ernaar uit dat leider Wezel de zege zou pakken en verder zou uitlopen in het klassement. In de slotfase van de partij klom de thuisploeg toch nog op gelijke hoogte zodat er niets verandert in de strijd om de titel.

Marc Kempen

Zes minuten voor het einde van de reguliere speeltijd stond Houtvenne nog met 1-2 in het krijt. Het was Xander Van Keilegom die de gelijkmaker op het bord trapte en zijn team zo toch nog een punt schonk. Van Keilegom blikte achteraf dan ook tevreden terug op een heel spannend duel. “We begonnen aan de wedstrijd met aanvallende bedoelingen”, sprak hij. “We wilden met goed combinatievoetbal, dat we zeker kunnen brengen, meteen openingen zoeken. Maar om de één of andere reden lukte dat niet zoals we wilden. Eerlijk is eerlijk, Wezel liet voor de pauze de bal beter rondgaan. We gaven niet zoveel weg, maar de bezoekers benutten wel hun kansen. Het leek erop dat we met een 0-2-achterstand de rust zouden ingaan. En dat tegen een sterk geheel als Wezel.”

Net voor de pauze bezorgde Houtvenne zichzelf een serieuze opkikker. Van Keilegom: “We speelden een aanval goed uit over de as van het veld. Mombongo liet zich perfect aanspelen, omspeelde de doelman en schoof binnen. Voor ons maakte dat een wereld van verschil. Onder de pauze smeedden we plannen om offensief brokken te maken. Maar opnieuw vlotte dat niet zoals gewenst. We konden Wezel wel wegduwen maar heel veel gevaar leverde dat niet op.”

Venijn zit in de staart

Daar kwam dan nog een tweede gele kaart voor Massa bij. “Ik vond het wel een fout, maar de uitsluiting was wel heel streng”, oordeelde de 21-jarige voetballer uit Berlaar, uitgeleend door Heist. “We moesten dus het laatste kwartier met z’n tienen rondmaken. Ik vond niet dat er dat aan te zien was. Er kroop meer gezonde agressie in onze ploeg waardoor we heel veel duels wonnen. We bleven erin geloven en werden daarvoor beloond. Toen Paumen de bal perfect teruglegde, kon ik hem hard inschieten. Het is nog maar mijn tweede doelpunt van het seizoen, maar wel meteen een heel belangrijke. Toch was de wedstrijd nog niet gedaan. In de blessuretijd dwong Wezel nog een corner af en dreigden we zelf via een vrijschop. Een stilstaande fase had zo maar over winst en verlies kunnen beslissen.”

Terugkomen uit een quasi verloren positie, dat stemt tot blijdschap bij de thuisploeg. “Ik zit met een dubbel gevoel. Dat gelijkspel hebben we met zijn allen afgedwongen, maar we laten toch twee punten liggen. Maar goed, er blijven nog negen wedstrijden te spelen. We hebben nog een lange weg te gaan”, besloot Van Keilegom.

Jelle Van Kruijssen en Wezel likken hun wonden: “Zuur om twee punten in te leveren”

Leider Wezel leek lang op weg naar de zege op het veld van Houtvenne. Het leidde zowat gans de partij, maar slikte in de slotfase toch nog de 2-2. Dat kwam hard aan voor het team dat wel de meeste kansen afdwong.

Na 41 minuten en bij een 0-2-stand zaten de bezoekers op rozen. Het kwam erop aan om die bonus over de streep te trekken. Dat lukte niet. “Toch speelden we een goede eerste helft”, knikte doelpuntenmaker Jelle Van Kruijssen. “We zakten naar hier af om te winnen. Vorig jaar promoveerden we en nu draaien we een uitstekend seizoen. Er moet dus niets. Daarom konden we ook vrijuit voetballen. Voor de pauze hadden we controle over de wedstrijd. Een eerste kans voor ons werd nog gemist, maar even later bediende Joep Hakkens mij met een steekballetje en kon ik scoren via de binnenkant van de paal. Vier minuten voor de rust verdubbelde Van De Gevel de score. Maar jammer genoeg lieten we ons verrassen op een counter. Als die 1-2 net voor de pauze niet valt, dan winnen we de partij. Daar ben ik zeker van.”

Na die tegengoal was het meteen duidelijk dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. “Na de herneming verwachtten we een offensief van de thuisploeg, maar dat hebben we goed opgevangen. We behielden de controle over het spel. Toen Houtvenne dan met z’n tienen viel, leek onze opdracht vrij gemakkelijk. Maar na zo’n uitsluiting kan het verschillende kanten op gaan. De thuisploeg begon nog fanatieker te voetballen en misschien begonnen we zelf teveel te denken aan het behouden van onze voorsprong. Normaal maken we zo’n situatie wel af maar nu liep het anders. Twee momenten in de hele match kwamen ons duur te staan. Jammer, want we hadden Houtvenne op 5 punten kunnen zetten”, zuchtte de 28-jarige aanvaller.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen