Brabo Antwerp-speelster Lize Timmermans met de smash, het blok van Sarah Meynants komt tekort.© GOYVAERTS

Gemotiveerd Brabo Antwerp geeft zwak Fixit flink pak slaag (3-0): “We hadden wat recht te zetten”

Een uur. Meer had Brabo Antwerp niet nodig om Fixit Kalmthout met droge 3-0-cijfers en zware setstanden huiswaarts te sturen. De speelsters van coach Cristina Moga speelden een meer dan degelijke wedstrijd, maar Fixit kwam vooral zelf erg zwak aan de dag en was verre van de ploeg die in de heenronde aan het langste eind trok. “Ik had ook niet zulke cijfers verwacht”, was thuiscoach Cristina Moga eerlijk.

“We hadden wel wat recht te zetten, want in de heenwedstrijd speelden we onze minste wedstrijd van het seizoen en haalden we zelfs ons basisniveau niet”, opent Brabo Antwerp-coach Cristina Moga.

Dat laatste kon zaterdag niet gezegd worden van de thuisploeg, die haar opponent meteen bij de keel greep en nooit in de wedstrijd liet komen. “We zetten vanaf de opslaglijn meteen druk op hun aanvalsters, waardoor ze in de problemen kwamen. Hun setter kreeg weinig opties en wij konden het spelletje spelen dat we voor ogen hadden”, gaat Moga verder.

Antwerp gaf Fixit nog tot 15-12 in de eerste set de illusie dat er wat te rapen viel, maar dan stoomde de thuisploeg in één ruk door naar 24-12. “Blok-verdediging klopte het plaatje en ook aanvallend werden mijn speelsters door setter Sara Dedonder regelmatig in een een-op-eensituatie gezet, zodat er vlot gescoord werd. Dat zorgde ervoor dat we toch makkelijker dan verwacht afstand konden nemen. Al had ik niet direct zulke cijfers verwacht”, verwijst Moga naar de toch wel zware en vernederende setstanden (25-13, 25-9 en 25-10). “We zitten in een goede flow en willen deze vorm zolang mogelijk vasthouden. De meiden hebben de voorbije maanden hard gewerkt om de afwezigheid van Sara Cools als collectief op te vangen en ze worden daar nu voor beloond. ”

Bij Fixit-trainer Ignace Claes was er minder reden tot tevredenheid. “Ik had gehoopt er een deftige wedstrijd van te kunnen maken. Dat is duidelijk niet gelukt. Ik had echt nooit verwacht zo weggespeeld te worden. Zij winnen omdat ze gewoon het betere team waren, niet omdat wij slecht waren. Ik wil zelfs niet spreken van een offday. Het draaide gewoon niet. Of zoals een speelster net verwoordde dat de ziel uit de ploeg is”, verwijst Claes naar een beslissing van het Fixit-bestuur aangaande de toekomst van het team. (mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal