Een Belgische dartsclash om van te smullen: Mario Vandenbogaerde gooit Dimitri Van den Bergh eruit met fantastische finish

Mario Vandenbogaerde en Kim Huybrechts waren met een achtste finale de beste Belgen op Players Championship 1 in het Engelse Barnsley (112.700 euro).

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Vandenbogaerde (PDC 78) versloeg onder meer de Engelsman Ross Smith (PDC 17) en, in de zestiende finales, Dimitri Van den Bergh (PDC 11). Die laatste ging met 6-5 voor de bijl, nadat hij eerst nog terugkwam na 3-5. In de beslissende leg noteerde Vandenbogaerde een 12-darter met een 121 uitworp, waarbij hij een gemiddelde van 104.34 lukte. In de achtste finale moest de West-Vlaming met 6-4 zijn meerdere erkennen in de Engelsman Callan Rydz (PDC 23). 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kim Huybrechts (PDC 31) zette in de zestiende finales de Engelsman en ex-wereldkampioen Robb Cross (PDC 6) met 6-4 aan de kant en dit met een gemiddelde van 100.32 per drie darts. Voor een plaats bij de laatste acht moest “The Hurricane” met het kleinste verschil, 6-5, het onderspit delven tegen de Welshman Jonny Clayton (PDC 7).

De overwinning was voor de Engelsman Ryan Searle (PDC 15) die zijn landgenoot Jamie Hughes (PDC 56) met 8-4 het nakijken gaf. 

Mike De Decker, Ronny Huybrechts en nieuwkomer op het hoogste niveau Robbie Knops moesten in de eerste ronde afhaken. Brian Raman strandde in de tweede ronde na 6-3 verlies tegen ‘s werelds nummer 1 Michael Smith.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts