© BELGA

Lierse klaart de klus op bezoek bij Lommel, felbegeerd ticket voor de Promotion Play-offs is binnen

Opdracht volbracht! Lierse deed zaterdagavond wat het moest doen in Lommel. Minstens één punt pakken. Maar vroege goals van Raemaekers en Van Acker doen de Pallieters in stijl de Promotion Play-offs induiken. Op het Lisp haalt men opgelucht adem. In de eindronde neemt geel-zwart het op tegen Beveren, RWDM, Beerschot, Club NXT en RSCA Futures.

Kurt Guldentops

LEES OOK. ONS OORDEEL. Geen onvoldoendes bij zwoegend Lierse na vierde clean sheet van het seizoen

Minstens een punt pakken voor zekerheid over deelname aan de promotie play-offs. De opdracht kon niet duidelijker zijn voor Lierse in Noord-Limburg, waar opponent Lommel dan weer een zege van doen had om zich binnen de eerste zes te nestelen. Maar na een dik kwartier lag die Limburgse droom al nagenoeg compleet aan diggelen. Met dank aan een super efficiënt Lierse, dat uit zijn eerste twee doelpogingen ook telkens een treffer puurde. Een hele match lang zouden de Pallieters nog op die vroege dubbele bonus kunnen teren om hun zo begeerde stek bij de eerste zes overeind te houden.

De zenuwen gespannen, de achterban massaal op post. Het moest de ernst van de situatie weergeven daar in Lommel. Negentig minuten, een spel van alles of niks. Want jongens, toch zo’n verschil om mee de promotie play-offs te spelen dan wel in de anonimiteit van de play-downs weg te kwijnen. Negen minuten ver zat Lierse op rozen. Hoekschop Schouterden, rake kopbal Raemaekers. De geel-zwarte aanhang achter het doel ging uit het dak. Lommel was niet eens deftig bekomen of de tweede uppercut lag op de loer. Stevig stoorwerk van Sampers dwong thuisgoalie Ivezic tot slordig uitverdedigen en via Libert en De Schryver als tussenstation kwam de bal voor de voeten van aanvoerder Van Acker. Die vond met zijn mindere linker zowaar de kruising als bestemming van het zwevende leer. Een dik kwartier gevoetbald en Lierse al helemaal de hemel in.

In het tweede en derde kwartier werd het helemaal duidelijk dat het de avond van de Pallieters zou worden. Tot twee keer toe claimde Lommel niet onterecht een strafschop en een oerdomme Martinez legde een zeker doelpunt van Caué Santos van uit buitenspel in doel. Tussendoor had ook Vancsa nog van aan de rand van de zestienmeter tegen de balk gemikt. De bezoekers zonder verdere kleerscheuren dus de rust in, maar wat had het anders kunnen zijn.

© BELGA

Na de pauze was de hoofdopdracht van de Pallieters duidelijk: de voorsprong consolideren en nog een keertje prikken als het kan. Veel momenten om de tegenstander pijn te doen volgden echter niet. Maar anderzijds had ook Lierse weinig om zich over te verontrusten. De meeste opwinding vormde lange tijd nog vermeend handspel van Raemaekers in de grote rechthoek meteen na rust. Verder had Lommel veel balbezit, maar deed het daar toch zo weinig mee. De bezoekers kregen zelfs nog de beste kans, maar invaller Vekemans trof de paal.

Op dat moment had Lierse zijn schaapjes al helemaal op het droge. En mogen de Pallieters verdiend en terecht straks mee de promotie play-offs in. Ondanks een week van spanning belooft het zo nog een aangenaam vervolg van het seizoen te zullen worden op het Lisp.

© BELGA

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws