Zaal Miss België-verkiezing ontruimd nadat politie mogelijke aanslag verijdelt: “Man opgepakt met wapens en kogelvrije vest”

Meer informatie over man die aanslag wilde plegen op Miss België: Peter C. aangehouden op verdenking van poging tot terroristische moord

De Panne -

Het Federaal parket bevestigt dat Peter C. aangehouden is op verdenking van poging tot terroristische moord. De Lommelse man wilde mogelijk een aanslag plegen tijdens de Miss België-verkiezing. Peter C. had wapens op zak en werd vergezeld door een Nederlandse vrouw.

Jelle Houwen en Dirk Coosemans en Philip Pergens

LEES OOK. Peter C. (46) kondigde aanslag aan in mail, had twee tickets voor Miss België op zak en was in gezelschap van een vrouw

De onderzoeksrechter te Brugge heeft Peter C. onder aanhoudingsmandaat geplaatst, dat laat het parket zondag weten. Hij werd in verdenking gesteld van poging tot terroristische moord. De man wilde namelijk een aanslag plegen tijdens de Miss België-verkiezing op zaterdagavond.

De 46-jarige man uit Lommel had zaterdagavond via mail laten weten dat hij van plan was “een bloedbad aan te richten” tijdens de Miss België-verkiezing. De man kon op tijd worden tegengehouden, voor de show van start ging. Hij was vergezeld van een vrouw van Nederlandse nationaliteit. De onderzoeksrechter heeft nog geen beslissing genomen over haar eventuele aanhouding.

Poging tot aanslag

De politie heeft zaterdag omstreeks 17.30 uur Peter C. aangehouden in De Panne in verband met een plan om een aanslag te plegen tijdens de verkiezing van Miss België. De man was in het bezit van een handvuurwapen en in zijn wagen werd ook een vuurwapen en een kogelwerende vest aangetroffen. “Uit het onderzoek is gebleken dat hij waarschijnlijk een aanslag wou plegen tijdens de verkiezing van Miss België die even later in Plopsaland zou plaatsvinden”, klinkt het. De exacte beweegredenen van de man zijn nog onduidelijk. Hij was niet gekend bij politie- en veiligheidsdiensten.

LEES OOK. Miss België-organisatrice Darline Devos na verijdelde aanslag: “Ik besef nog niet wat hier allemaal gebeurt”

De verkiezing van Miss België werd zaterdagavond met een uur uitgesteld en de zaal werd ontruimd, zodat de politie een sweeping kon doen. Rond 21.30 uur werd de zaal opnieuw vrijgegeven en kon de verkiezing doorgaan.

De politie bleef de hele namiddag en avond aanwezig.© dme

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER