© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

1 / 5
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Spektakelstuk met zes goals levert in ‘t Kuipje geen winnaar op

Drie keer (of meer) scoren en niet winnen. Het kan wel eens voorvallen, maar voor Westerlo was het tegen AA Gent al de derde keer. De Kemphanen kwamen voor rust twee keer terug van een achterstand, maar kregen na de pauze van hetzelfde laken een broek: 3-3 na een nieuw spektakelstuk in ‘t Kuipje.

Kersten Steurbaut

45 doelpunten in 12 wedstrijden: ’t Kuipje was dit seizoen al vaker goed voor spektakel en ook zaterdag werd die garantie al in de eerste helft ingelost. Na amper 45 minuten hadden de toeschouwers al vier doelpunten gezien.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Twee uitblinkers bij Westerlo en daar zit geen doelpuntenmaker tussen

Defensief was het niet allemaal even zuiver, langs beide kanten. Slordig verdedigen bij de thuisploeg luidde na tien minuten de eerste kans van de wedstrijd in. Bolat zweefde de poging van Castro-Montes uit de kruising. Drie minuten later stond de voorsprong van de bezoekers toch op het scorebord. Na ongelukkig handspel van Tagir legde Kevin Van Damme de bal op de stip, Cuypers stuurde Boat kansloos de verkeerde richting uit: 0-1.

Westerlo twee keer in de rebound

De reactie van Westerlo liet niet lang op zich wachten. Nog voor de Gentse supporters stopten met zingen, zette De Cuyper de bordjes al op gelijke hoogte. Een slimme goal van de Kempense krullenbol. Nardi maakte een kopbal van Reynolds eerst nog onschadelijk, maar De Cuyper was goed gevolgd om zijn zesde van het seizoen tegen de netten te schuiven.

De wedstrijd brak nu helemaal open. Cuypers kreeg tot twee keer toe de kans om de bezoekers opnieuw de leiding te geven, maar stuitte telkens op een sterke Bolat. Na een halfuur kwam de Gentse voorsprong er toch. Een pareltje van Orban, die bij zijn debuut meteen uitpakte met een halve omhaal voor de 1-2. Tagir zag er voor de tweede keer niet goed uit en werd tijdens de rust in de kleedkamers gehouden voor Seigers.

© BELGA

Die rust dook Westerlo trouwens in met een gelijke stand. Andermaal scoorde Westerlo in de rebound. Nardi duwde een voorzet van Reynolds tegen de paal, Chadli was als eerste op de bal en klaarde de klus met buitenkantje voet. Vanhaezebrouck kon onmogelijk tevreden zijn over de slappe reacties van zijn verdedigers. Ei zo na ging Westerlo nog rusten met een voorsprong, maar Nardi hield Vaesen met een voetveeg van de 3-2.

© BELGA

Flipperkast- en wereldgoal

Na de pauze zakte de amusementswaarde niet. Een bizarre flipperkastfase bracht Westerlo al snel voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Na slecht uitverdedigen trapte Torunarigha tegen Okumu aan en zo viel het leer plots voor de voeten van Van Eenoo. De West-Vlaming profiteerde en duwde tergend traag zijn eerste doelpunt van het seizoen over de lijn.

Kaarten geschud? Nog steeds niet. Gift Orban trakteerde Vanhaezebrouck immers op een tweede cadeautje. De Gentse coach vond het eigenlijk nog te vroeg om zijn winteraanwinst te brengen, maar na 66 minuten stond zijn teller in de Jupiler Pro League al op twee goals. Nonchalant uitverdedigen van Chadli en mistasten van Seigers lagen aan de basis, maar hoe de 20-jarige Nigeriaan het het leer daarna over Bolat in doel poeierde was enig mooi om te zien. Een naam om te onthouden.

De slotfase bracht veel spanning en nog één grote kans. Een ingestudeerde hoekschop van Westerlo belandde voor de voeten van Seigers, die kreeg van dichtbij de bal niet tussen de palen. Geen winnaar dus na een aangenaam kijkstuk. Opmerkelijk: voor de derde keer dit seizoen grijpt Westerlo ondanks drie goals naast de drie punten. Op de vijfde speeldag verloor het met 5-4 van KV Mechelen, eind december bleef het in eigen huis steken op en 3-3 tegen Antwerp.

    MEER OVER KVC Westerlo

    MEER OVER VOETBAL