Het projectteam van de elf gemeenten rond de virtuele assistent.© RR

Elf gemeenten uit nieuwe Regio Antwerpen werken samen om virtuele assistent op hun websites te installeren

Regio Antwerpen -

Niet alle gemeenten zijn blij met de opdeling van Vlaanderen in vijftien regio’s. Maar elf gemeenten uit de nieuwe Regio Antwerpen maken wel meteen gebruik van deze opdeling om een regionale samenwerking aan te gaan.

Filip Spoelders

Elf lokale besturen, Brecht, Hemiksem, Hove, Lint, Mortsel, Ranst, Rumst, Schelle, Wijnegem, Wommelgem en Zandhoven, reageerden samen op een oproep van Digitaal Vlaanderen om het project Gemeente zonder Gemeentehuis op te starten. In december 2022 kregen ze hiervoor 500.000 euro subsidies toegekend.

Met deze steun en samen met Igean en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten gaan de elf lokale besturen een intelligente virtuele assistent creëren. Deze moet op termijn op alle websites van deze gemeenten komen. De ‘slimme’ chatbot zal de burger op een gepersonaliseerde manier assisteren in zijn zoektocht naar de juiste informatie.

De assistent gaat proactief bijkomende informatie aanreiken die nuttig is voor de burger. Concreet kunnen de bezoekers aan de gemeentelijke website bij een vraag over een kids-ID extra informatie ontvangen over het aanbod van de buitenschoolse kinderopvang. Bij een verhuis naar een andere gemeente, is het de bedoeling om info te geven van wat er moet geregeld worden in zowel je oude als nieuwe gemeente.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER digitaal