Aardverschuiving op til bij de Buffalo’s: voetbalclub AA Gent staat officieel te koop

Voetbalclub AA Gent is op zoek naar een overnemer. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg, dat enkele documenten kon inkijken. De club werkt samen met de Britse investeringsmaatschappij Tifosy om de verkoop in goede banen te leiden.

Jeroen De Pauw

LEES OOK. AA Gent zoekt investeerder maar overname nog niet mogelijk: “Eigenlijk zijn dit Monopoly-aandelen”

Potentiële kopers “wordt een unieke kans geboden om een iconische, stabiele en goed geleide Belgische club in de eerste klasse van het voetbal over te nemen”, zo omschrijft Tifosy. Gent en Tifosy wilden verder nog commentaar te geven.

AA Gent wordt sinds de zomer van 1999 geleid door Ivan De Witte. De voorzitter heeft 25 procent van de aandelen in handen. Zijn rechterhand, CEO Michel Louwagie, bezit 15 procent. De overige 60% van de aandelen zitten gespreid over een tiental andere personen. Al jaren zijn er geruchten over een potentiële overname van de club.

Voorzitter De Witte gaf onlangs in de podcast De Tribune nog mee dat er zich al interessante opties om de club te verkopen hadden aangediend. Al voegde hij er wel aan toe dat hij niet zomaar de eerste de beste instantie of persoon in de club zal toelaten.

LEES OOK. Ivan De Witte wil niet zomaar AA Gent verkopen: “Wij willen vooral de club versterken”

CEO Michel Louwagie (l) en Ivan De Witte (r).© BELGA

AA Gent staat momenteel vijfde in de Jupiler Pro League, met 38 punten na 24 speeldagen. Zaterdag, om 16 uur, gaan de Buffalo’s op bezoek bij Westerlo, de nummer zeven in de tussenstand.

© BELGA

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL