Deze fietsenstalling zorgt ervoor dat je fiets droog blijft.© Lantis

Nieuwe fietsenstallingen moeten park-and-rides aantrekkelijker maken

Massenhoven, Wommelgem, Zoersel, Stabroek -

Aan de park-and-rides in Massenhoven, Wommelgem, Zoersel en Stabroek komen in 2023 extra fietsenstallingen met luifel. Dit moet de parkeerinfrastructuur aantrekkelijker maken voor pendelaars die de fiets combineren met het openbaar vervoer of carpoolen.

Sacha Van Wiele

 

De park-and-ride in Massenhoven is het eerste aan de beurt. De fietsenstalling krijgt een speciaal ontworpen fietsluifel. Er is eerst een proefperiode om kleine tekortkomingen te kunnen wegwerken. Daarna komen er nog vijf fietsluifels in Massenhoven. Deze fietsenstalling biedt plaats aan 96 extra parkeerplaatsen voor fietsers.

 

“Voor de fietsers bieden we op deze en andere locaties een comfortabele fietsenstalling zodat je je fiets veilig en droog kan achterlaten”, zegt Heleen Geeraert, Strategisch manager Verkeer en Mobiliteit bij bouwheer van de Oosterweelverbinding Lantis. “Bovendien kunnen automobilisten aan deze park-and-rides ook de overstap maken naar een elektrische deelfiets van Donkey Republic.” Aan deze fietsenstalling is er ook plek voor onder meer bakfietsen.

Later in het jaar volgen Wommelgem, Zoersel en Stabroek. In Wommelgem en Zoersel wordt plaats gecreëerd voor 128 fietsen per locatie. Aansluitend wordt er in Wommelgem een trottoir aangelegd dat mee de verbinding maakt richting de nabijgelegen tramhalte. Stabroek is voor het najaar, waar aan de Kasteeldreef 48 fietsen gestald kunnen worden.

 

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oosterweel