Giovanni Christis met al zijn onderscheidingen.© Jan Brys

Giovanni Christis valt met vier van zijn bieren in de prijzen

Brasschaat -

Giovanni Christis uit Brasschaat pakte met vier van zijn bieren telkens zilver op het Belgian Beer Award Digital Festival. Als toemaatje werd zijn Galea Craft Beers ook nog verkozen tot Brouwerij van het Jaar. De Brasschatenaar begon in 2017 met brouwen.

In totaal brachten 42.000 consumenten hun stem uit. Giovanni nam in de categorie Amber deel met zijn “Jaguar Warrior”, in de categorie alcoholvrij deed hij dat met de “Holy Roasty”. In de categorie Donker pakte hij zilver met “Antwerp” en bij de Blondjes was het “I See the Sea Through my Cup of Tea”.

De consumenten verkozen Galea Craft Beers bovendien tot Brouwerij van het Jaar. “Ik ben hiermee uiteraard zeer tevreden. In 2017 lanceerde ik mijn eerste bier, dat was toen de Galea Grand Cru. Intussen brouwde ik al meer dan 50 bieren. Daarnaast werk ik halftijds bij Mouterij Dingemans in Stabroek. Dat is echt de ideale combinatie. Af en toe krijg ik de opdracht om een bier te brouwen voor een speciale gelegenheid. Dat was zo met “I See the Sea Through My Cup of Tea”. Het werd duidelijk een succes. Maar het is zeer moeilijk om dat te hernemen. Dat bier is gerijpt op een vat en het is quasi onmogelijk om hetzelfde vat nog te vinden. Ieder vat is uniek. Maar ik vind het leuk als ik carte blanche krijg. Zo brouw ik nu een aperitief- en dessertbiertje voor een huwelijksfeest.”

Het opvallende logo van de Galea Craft Beers.© Jan Brys

Giovanni bezit zelf geen brouwinstallatie. “Het gebeurt soms dat ik telefoon krijg van mensen die mijn brouwerij willen komen bezoeken. Maar dat kan dus niet. Ik brouw in Lubbeek en Menen.”

Galea Craft Beer is de coronaperiode goed doorgekomen. “Die pandemie heeft weinig of geen invloed gehad. Omdat de horeca gesloten was, dronken de mensen thuis wel een speciaal biertje. Naast bier heb ik ook een eigen koffie, de Galea Craft Coffee. Het is een blend van bonen uit Brazilië, Malawi en El Salvador.” (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners