Bussen zullen eerlang aan de verzakking niet meer op de tegengestelde rijstrook moeten rijden.© Filip Spoelders

Herstelling rijbaan in Deurnestraat: “Voor heraanleg wachten op tunnelplan van Infrabel”

Mortsel -

In de Deurnestraat van Mortsel is gestart met het wegwerken van een verzakking in de rijbaan. Op termijn zal de straat wel helemaal heraangelegd moeten worden.

Aan de bocht ter hoogte van de Campus Amedeus van Multiversum bevindt zich sinds enkele maanden een verzakking in de weg. Sommige buurtbewoners noemden het een gevaarlijke situatie omdat auto’s, vrachtwagens en bussen voor de bocht beurtelings en zonder tijdelijke verkeerslichten een doorgang zochten.

Deze situatie wordt nu verholpen, de herstellingswerken aan de weg zijn begonnen. Maar de algemene toestand van de Deurnestraat is sowieso niet al te best. “De Deurnestraat is eigenlijk aan het verslijten. De fundering is kapot en het regenweer van de afgelopen maanden heeft voor een afbrokkeling van de weg gezorgd. Op termijn zal de straat volledig heraangelegd moeten worden”, zegt schepen van mobiliteit Steve D’Hulster (Vooruit - I Love Mortsel).

Maar deze heraanleg zal niet voor meteen zijn. “We wachten op Infrabel dat plannen heeft om de spoorweg aan de Deurnestraat te ondertunnelen. Die plannen liggen echter al lang op tafel. Maar we gaan de straat niet eerst van voordeur tot voordeur vernieuwen, om dan van Infrabel te horen dat het een tunnel gaat aanleggen.” (fisp) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit stad & rand