De rotonde aan de Berlaarbaan en de R6 in Sint-Katelijne-Waver.© Google Maps

Oppositie vraagt overleg met AWV over toegenomen drukte aan rotonde op R6 en Berlaarbaan: “Vooral tijdens de spits een echt knelpunt”

Sint-Katelijne-Waver -

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver gaat bij een volgend overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de situatie op de rotonde aan de R6 en de Berlaarbaan aankaarten. Aan die rotonde staan de laatste tijd vaker files.

“Het probleem stelt zich vooral tijdens de ochtend- en avondspits”, haalde oppositieraadslid Lore Roelandts (Samen Anders) aan tijdens de laatste gemeenteraad. “Dan is de rotonde steeds vaker een echte bottleneck, met lange files tot gevolg. We vragen daarom om de situatie te bespreken met wegbeheerder AWV en tellingen uit te voeren. Zo kan het gevoel dat het er drukker is geworden objectief gestaafd worden.”

“De situatie op de rotonde werd in het verleden al eens besproken. We zullen het tijdens het volgende overleg met AWV zeker opnieuw aankaarten, want de problemen zijn bij ons bekend”, reageert schepen van Mobiliteit Eric Janssens (CD&V). “Tot nog toe werden er geen verkeerstellingen uitgevoerd. Als het probleem groter wordt, kunnen alleen infrastructurele maatregelen een oplossing bieden. Maar dat vergt serieuze aanpassingen aan de rotonde en daar zijn voorlopig geen plannen voor.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners