De plaats waar aan de Octopuspalen opklapbare barelen komen.© JW

Vragen over schoolstraat aan Blokkendoosschool

Aartselaar -

Oppositiepartij Samen NAP interpelleerde mobiliteitsschepen Bart Lambrecht (N-VA) over de schoolstraat ter hoogte van de GO!school Blokkendoos in de Leon Gilliotlaan. In een verslag van Mobiel 21 lazen ze dat in de toekomst met een systeem van barelen zou gewerkt worden.

 

De invoering van een schoolstraat ter hoogte van De Blokkendoos verloopt volgens Samen NAP niet naar ieders wens. Volgens hen stellen vooral buren problemen vast. “Kregen zij wel voldoende informatie over het aan- en afrijden in deze straat”, vroeg fractieleider Kris Wil zich af. “Bovendien lezen we dat de bemanning voor de plaatsing van de barelen een probleem vormt.”

De schepen stelde in zijn antwoord dat vooraf zowel ouders, kinderen als buurtbewoners op een infovergadering om een reactie werd gevraagd. “Uit die enquête bleek dat een overweldigende meerderheid voorstander was. Bij de evaluatie na de invoering ervan was dat antwoord nog steeds positief.”

Plaatsing barelen

“Het personeel van de Blokkendoos zorgt momenteel voorlopig voor het plaatsen van de barelen”, aldus nog schepen Lambrecht. “De school gaf inderdaad aan dit niet te kunnen volhouden. Daarom hebben we besloten permanente, opklapbare barelen te plaatsen die worden geïntegreerd in de bekende Octopuspalen.”

De schepen vertelde dat langs één kant twee barelen voorzien zijn, zodat enkel nog fietsers en voetgangers er geschrankt tussen kunnen. Langs de andere kant komt één bareel, waardoor de omwonenden langs die kant nog wel in en uit hun straat kunnen rijden.

Die barelen zijn momenteel in bestelling maar het is nog even wachten op de levering. “Eenmaal ze er staan, kan een personeelslid die ’s ochtends openklappen en hoeft er geen constante permanentie tijdens dat half uur aanwezig te zijn.”  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkeersnieuws Antwerpen