Met een subsidie van ruim 86.000 euro worden in het Scheppersinstituut in Mechelen ramen vervangen.© Dirk Vertommen

Ruim 150.000 euro Vlaamse subsidie voor renovatie- en verbouwprojecten van scholen

Mechelen, Sint-Katelijne-Waver -

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) geld vrij voor renovatiewerken in enkele scholen in de Mechelse regio. In totaal krijgen drie scholen in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver een subsidie van 156.244,34 euro.

Het grootste bedrag is voor het Scheppersinstituut in Mechelen. Voor het vervangen van de ramen van een historische vleugel van de school ontvangt Scheppers een bedrag van 86.550,15 euro. Nog in Mechelen is er ook een bedrag van 31.029,49 euro voorzien voor vrije basisschool Don Bosco. Daar wordt het bestaande sanitair vervangen en komen er extra sanitaire ruimtes. 

In Sint-Katelijne-Waver krijgt vrije basisschool WAVO een bedrag van 38.659,70 euro. Met dat geld worden er verbouwings- en renovatiewerken uitgevoerd aan de speelplaats. Net als bij Don Bosco in Mechelen gaat het om een verhoging van een eerder al toegekende subsidie.

“Heel wat scholen in de regio hebben nood aan middelen om te kunnen renoveren, vernieuwen of om de capaciteit uit te breiden”, zegt minister Weyts. “We blijven daarom inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen. Dat is van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners