Vorig jaar kon de stoet opnieuw uitrijden na twee jaar afwezigheid.© Tommy Maes

Carnavalsstoet trekt zondag weer door Balense centrumstraten

Balen -

Carnavalsvereniging De Biersussen organiseert zondag weer de carnavalsstoet in Balen. Talrijke bonte praalwagens trekken dan door de centrumstraten. Door het evenement zijn er zondag enkele verkeersmaatregelen van kracht.

De carnavalsstoet van Balen trekt zondag 12 februari voor de 49ste keer door Balen. Bezoekers kunnen er genieten van talrijke imposante praalwagens, feestelijke muziek en bont geklede feestvierders. Toegang tot het parcours kost 5 euro.

De wagens staan opgesteld in de Gustaaf Woutersstraat, Sint-Andreasstraat, Fabiolalaan en Biesakker. Die straten zijn afgesloten voor autoverkeer van 6 tot 20u.

De stoet zelf vertrekt om 14.11u in de Steegstraat en het parcours loopt vervolgens via Markt, Stationsstraat, A. Dierckxstraat, Vaartstraat, Zandstraat, Gustaaf Woutersstraat, Sint-Andreasstraat, Fabiolalaan, Steegstraat, Vaartstraat, Zandstraat, Kerkstraat, Steegstraat, Gustaaf Woutersstraat, Sint-Andreasstraat, Fabiolaanlaan en Biesakker. De straten op het parcours zijn afgesloten van 11.30 tot 20u.

Het verkeer wordt vanaf 11.30u omgeleid via Veststraat, Steegsebaan, Vredelaan, Europalaan, Kerkstraat, Deliestraat en Bert Leysenlaan (en omgekeerd).

(mto )

www.debiersussen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners