Jasmina aan de oversteek waar ze werd aangereden.© Jan Brys

Revaliderende Jasmina reageert op trage aanpak van gevaarlijk kruispunt aan Miksebaan:“Ik ben nog altijd niet helemaal hersteld”

Brasschaat -

De 35-jarige Jasmina Vermeire uit Brasschaat krijgt nog altijd koude rillingen telkens als ze ter hoogte van de Sint-Antoniuskerk de Miksebaan oversteekt. Twee jaar geleden werd ze er immers aangereden. Haar zaak komt op 3 maart voor de politierechtbank. “Ik vind het echt erg dat dit kruispunt pas in 2026 of 2027 zal worden aangepakt”, zegt ze. Een datum die door schepen van Mobiliteit Goele Fonteyn (N-VA) wordt bevestigd.

Jan Brys

Afgelopen woensdag vond er op dit gedeelte van de Miksebaan nog een aanrijding plaats. Voor Jasmina Vermeire (35) is dat alvast geen verrassing. “Op 14 november 2021 was ik aan het joggen. Ik wilde de Miksebaan oversteken aan de Sint-Antoniuskerk. Ik keek links en rechts. Twee auto’s stopten en ik dacht te kunnen oversteken. Plots volgde een knal en ik lag zo goed als bewusteloos tegen de grond. De wagen in kwestie was uit het middenstuk opgedoken. Toen ik weer een beetje bij mijn positieven kwam, probeerde ik mijn ex-man te bellen. Maar die nam niet op. Hij zat met mijn zoontje in de wagen en passeerde juist op het kruispunt.”

Het kruispunt Miksebaan-Hemelakkers.© Jan Brys

Psychologische hulp

Jasmina kon niet meteen op een draagberrie worden gelegd, doordat er letsels waren aan ruggenwervels en ribben. “Ik heb twee dagen in het ziekenhuis doorgebracht. Toen ik weer thuis was, kon ik de pijn amper verdragen. Ik kreeg zware medicatie en liep op krukken. Ik werd opnieuw een week opgenomen in het ziekenhuis. Ik ging er stilaan mentaal helemaal onderdoor.”

“Op mijn werk werd ik ontslagen, omdat mijn baas niet wist of en hoe ik zou terugkomen. We zijn nu twee jaar verder en intussen heb ik een nieuwe job. Maar ik ben nog altijd niet helemaal hersteld. Ik had psychologische hulp nodig en werd vooral onzeker over mezelf. Ook joggen gaat niet meer. Ik deed dat dolgraag en was op dat moment in volle voorbereiding voor de halve marathon.”

Meer veiligheid nodig

Jasmina wil nu in eerste instantie iets zien veranderen aan het bewuste kruispunt, want volgens schepen van Mobiliteit Goele Fonteyn (N-VA) zal er pas in 2026 of 2027 aan gewerkt worden. “Ik weet dat het hier om een gewestweg gaat. De gemeente kan daar niet veel aan doen. Maar die situatie vertraagt nog eens alles, terwijl er heel veel mensen daar de Miksebaan oversteken, onder wie veel schoolgaande kinderen. Dat zou toch reden genoeg moeten zijn om er vlug iets aan te doen.”

Op 3 maart komt het voorval voor de politierechtbank. Jasmina heeft in die twee jaar geen contact gehad met haar aanrijder. Ze is er alvast van overtuigd dat ze in haar recht is. “Ik hoop dat mijn aanrijder alle kosten die ik heb gemaakt, zal moeten vergoeden. Maar, nog eens, het gaat mij vooral om de veiligheid van de zwakke weggebruiker op die plek.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners