In supermarkt Tek, bij de familie Yilmaz, werd een berg goederen ingezameld.© rr

Uitbaters supermarkt Tek overweldigd door massale respons op inzamelactie voor slachtoffers aardbeving: “Een warme dankuwel aan Boom, maar nu even een stop”

Boom -

Ook in Boom bleven ze niet bij de pakken zitten om een hulpactie op poten te zetten voor de slachtoffers van de zware aardbevingen in Turkije en Syrië. De familie Yilmaz, die in de Blauwstraat supermarkt Tek uitbaat en zelf Turkse roots heeft, postte via sociale media een oproep om goederen als warme kleding en dekens in te zamelen. De respons is overweldigend. “Er is nu gevraagd even een stop in te lassen, prioriteit is nu om alles goed te organiseren om alle goederen tot daar te krijgen”, vertelt Zahide Yilmaz.

Samen met haar zoon Ferhat is Zahide al dagen druk in de weer om goederen in te zamelen en naar Antwerpen te transporteren. “De respons is overweldigend”, zegt ze geëmotioneerd. “Toen we de actie opstartten, hadden we nooit gedacht dat er zo’n stroom op gang zou komen. Toen we vanuit Antwerpen naar Boom kwamen, was het wennen qua mentaliteit. Je hoort hier niet altijd de fraaiste dingen als het op samenleven aankomt. Maar de massale respons nu toont een heel ander beeld. Dat als puntje bij paaltje komt, er toch heel wat solidariteit heerst. Dat heeft mij heel diep geraakt en tot tranen toe bewogen. Daarom, een heel warme dankuwel aan de Bomenaren die hun hart hebben getoond”, looft Zahide.

Inzamelstop

Intussen blijven er in de winkel nog goederen toestromen. “Hoewel we vragen dat nu even niet te doen. Er wordt nu eerst bekeken om het transport goed te kunnen organiseren zodat we zeker zijn dat alles goed terecht komt daar waar het moet. Dat heeft nu prioriteit. Door onze zaak hebben we vele contacten in verschillende sectoren en zijn we daar nu mee bezig. De containers die er waren, zitten vol. Als er nieuwe containers komen en er weer donaties kunnen, zullen we opnieuw een oproep doen.”

“Er zijn ook heel wat mensen die financieel willen steunen, maar voorlopig willen we deze niet aanvaarden omdat we ook op dat vlak eerst zeker willen zijn dat het geld rechtstreeks de slachtoffers ten goede komt. Er gaat de komende tijd sowieso ook nood zijn aan andere hulpgoederen.”

Bart Roggeman

 

 

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Aardbevingen Turkije en Syrië