Kunstenaar Luk Vermeerbergen en Jack Stoffels wilden hun kunstschip plaatsen aan het voormalige ’t Gerucht. De locatie is gewijzigd naar het park Tempelhof.© Bart Van den Langenbergh

Kunstschip krijgt plaats in park Tempelhof

Beerse -

De ontmoetingsplaats in een vorm van een kunstschip in Beerse verrijst uiteindelijk in het park Tempelhof, op de hoek van de Bisschopslaan en de Pastoriestraat en niet aan voormalig café ’t Gerucht. De bouw van het kunstschip start op vrijdag 17 februari.

Een groep vrijwilligers onder de naam Samen Beerse wil met het kunst- en ontmoetingsproject vooral de verbondenheid in Beerse in de verf zetten en stimuleren. Het was oorspronkelijk de bedoeling om het kunstschip te installeren op het perceel waar café ’t Gerucht stond aan de Bisschopslaan in Beerse, maar de locatie is gewijzigd. Het duurzaam ‘kunst-SGIB’ (Samen Gezellig in Beerse) wordt volgens het lokaal bestuur van Beerse opgebouwd iets verderop, op de hoek van de Bisschopslaan en de Pastoriestraat, in het park Tempelhof.

Initiatiefnemers Jack Stoffels en kunstenaar Luk Vermeerbergen kwamen drie jaar geleden, bij het begin van de coronapandemie, op het idee voor het project. Het kunstschip moet volgens de initiatiefnemers een ontmoetingsplek worden waar Beersenaren elkaar kunnen leren kennen, waar kinderen kunnen spelen en waar mensen tot rust kunnen komen. Ze hielden een crowdfunding om een deel van de kosten van het kunstwerk op te vangen.

De bouw van de gloednieuwe ontmoetings-, rust- en luisterplaats start op vrijdag 17 februari. (bvdl)

Het kunstschip verrijst uiteindelijk op de hoek van de Bisschopslaan en de Pastoriestraat in Beerse.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beerse