Buurtbewoners planten groen in een boomvak.© District Wilrijk

Wilrijkenaars nemen straat weer onder handen tijdens tweede editie van LenteRIJK: “Vorig jaar bijna 10.000 plantjes uitgedeeld”

Wilrijk -

Tijdens de grote actie LenteRIJK slaan de Wilrijkse buurtbewoners de handen ineen om van hun straat een propere en groene omgeving te maken. Op 22 april vinden verschillende acties plaats van poetsbeurten tot nieuwe bloemenperken aanleggen. De buurt kan rekenen op het district voor advies, financiële steun en karren vol plantjes.

Op initiatief van de Groenbouwers en de Buurtbouwers kunnen Wilrijkenaren deelnemen aan tal van acties om hun straat properder, groener en gezelliger te maken. Zo kan je de straten een poetsbeurt geven, groen aanplanten in je voortuin of een grasstrook verfraaien. De editie van afgelopen jaar was een groot succes. Zo werden er bijvoorbeeld 9582 plantjes uitgedeeld en gaven de bewoners 125 boomperken een update met extra groen.

De groenbouwers bieden ook voordelige regentonnen aan om water te recupereren voor het begieten van je planten. “Sinds enkele maanden is het ook mogelijk om een regenton te plaatsen aan je achtergevel”, vertelt Hans Ides (CD&V), districtsschepen van Groen(voorziening). “Vorig jaar was dit enkel mogelijk aan de voorgevel zodat ze goed zichtbaar waren. Maar nu ze hun bekendheid hebben, kan het ook achteraan je huis. Alle wateropvang is een win!”

De wijkmobiel komt meer informatie brengen over de verschillende acties.© District Wilrijk

Je kan je nog inschrijven om deel te nemen aan LenteRIJK tot eind maart. Weet je niet goed hoe jouw straat kan helpen? Dan kan je beroep doen op de wijkmobiel. Zij komen langs bij jou en je buren voor meer informatie over het aanbod van de Buurt-en Groenbouwers. (bekn)

Meer informatie vind je op de website antwerpen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners