© EPA-EFE

Een screenshot bij de tandarts: Domenico Tedesco onthult hoe (en vooral waar) hij besliste om de nieuwe bondscoach te worden

Met de amper 37-jarige Domenico Tedesco stelde de Belgische voetbalbond woensdagnamiddag de jongste bondscoach ter wereld voor. En die vertelde meteen het aparte verhaal van hoe alles begon.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. HERBELEEF. Nieuwe bondscoach Domenico Tedesco praat voor het eerst: “Ik geloofde eerst niet dat ik deze job zou krijgen, maar kijk...”

“Waarom ik deze job wilde? Dat kan ik uitleggen in een korte anekdote”, aldus Tedesco. “Ik zat te wachten bij de tandarts en verwachtte een telefoontje, toen ik het bericht las dat Roberto Martinez het nationale team zou verlaten. Ik heb er een screenshot van genomen en meteen doorgestuurd naar mijn manager, met de vraag: Wat moet ik doen om deze job te krijgen? Zijn antwoord was dat het moeilijk zou worden, omdat ik alleen nog maar clubs getraind had en niet in België gewerkt of gespeeld ha. En nu ben ik hier, een grote eer.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER DE RODE DUIVELS